Haberler

Akyazı Projesi'nin önünü kesmeye kimsenin hakkı yok

Tarih: 2 Mayıs 2011 Kaynak: Zaman Yazan: Hasan Demir
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, içerisinde 40 bin kişilik stadyumun yanı sıra birçok spor ve sosyal tesisin yer alacağı Akyazı Projesi'nin önünü kesmeye kimsenin hakkının olmadığını söyledi.

Orhan Gümrükçüoğlu, Mimarlar Odası'nın Akyazı Projesi ile ilgili açtığı dava sonucunda Danıştay 6. Dairesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, herkesi aklıselim olmaya davet etti. Akyazı'nın Trabzon için bir vizyon projesi olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, kimsenin sanat, kültür, ithalat, ihracat alanlarının, turizmin altyapılarından olan kurvaziyer limanının, dev spor tesislerinin ve futbolun dünyadaki zirve takımlarından biri olan Trabzonspor'un okul ve tesislerinin UEFA standartlarında 40 bin kişilik stadın önünü kesmeye hakkı olmadığını belirtti.

Kararla ilgili ellerine ulaşmış resmi bir yazı olmadığını kaydeden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: "Bu karar hakkında şu ana kadar gerekçelerini öğrenebildiğimiz bir bilgi bize ulaşmadı. Böyle bir karar varsa gerekçelerine göre icap edenleri yerine getirip bu dev projeyi yürütmeye gayret edeceğiz. Mimarlar Odası Başkanı'nın geçtiğimiz günlerde gazetelerde yer alan 'Burada oluşacak olan alanlar şehrin bütün ticari alanlarından fazladır' açıklaması akla ziyan bir beyandır. Bu şehrin önünü tıkamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu tarz davranışlar, gelecek kuşaklara bir dünya kenti Trabzon'u bırakabilmenin önündeki vizyonsuz, ufuksuz engellerdir."

Dünyada Akyazı ve benzeri projeleri yapabilen şehirlerin öne çıktığını ve Trabzon'un da bunu hak ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Herkesi tüm Trabzon kamuoyunu, meslek odalarını aklıselime ve sağduyuya davet ediyorum. Dünya bu tarz büyük projelerle kendini geliştiren şehirlerin ön plana çıktığı çağları yaşamaktadır. Trabzonumuzda hiç kimsenin sanat, kültür, ithalat-ihracat alanlarının, turizmin altyapılarından olan kurvaziyer limanlarının, dev spor tesislerinin ve futbolun dünyadaki zirve takımlarından biri olan Trabzonspor'un okul ve tesislerinin UEFA standartlarında 40 bin kişilik stadın önünü kesmeye hakkı yoktur. Tüm Trabzon halkını, Trabzonspor sevdalılarını, Mimarlar Odası'nı ve diğer meslek kuruluşlarını bu konuda bilinçli olmaya ve aklıselime davet ediyorum." diye konuştu.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.