Haberler

2. İstanbul Uluslararası Su Forumu başlıyor

Tarih: 3 Mayıs 2011 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 100 ülkeden 3.000 konuğun katılımıyla gerçekleştirilecek olan 2. İstanbul Uluslararası Su Forumu başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 2. İstanbul Uluslararası Su Forumu, bölgesel su sorunlarını, su kaynaklarının kullanımını ve küresel ve bölgesel işbirliklerini ele alacak.

Özellikle Türkiye ve çevresi bölgelerdeki su sorunlarına odaklanacak olan Forum sayesinde Türkiye'nin su konularında bölgedeki lider rolünün pekiştirilmesi hedefleniyor.

2009 yılında İstanbul'da düzenlenen, katılım oranı, etkisi, içeriği ve ortaya konulan sonuçları ile büyük bir başarıyla tamamlanan 5. Dünya Su Forumu'ndan büyük tecrübeler kazanan İstanbul, ikinci kez bölgenin ve dünyanın su sorunlarının tartışılacağı uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ'nin yanı sıra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ve 5. Dünya Su Forumu Sekretaryası desteğiyle düzenlenen 2. İstanbul Uluslararası Su Forumu'na 100 farklı ülkeden bine yakını yabancı olmak üzere toplam 3 binden fazla kişi katılacak. Dünyada su konusunda uzman olan 150 ana konuşmacının yer alacağı Forum'da; su konusunda dünyamız açısından hayati önem taşıyan kritik konular da masaya yatırılacak.

Özellikle Türkiye ve çevresi bölgelerdeki su sorunlarına odaklanacak olan Forum'da; Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgelerindeki su sorunları ve işbirliği imkânlarının tartışılacağı özel bölgesel oturumlar gerçekleştirilecek.

2. İstanbul Uluslararası Su Forumu, tematik süreci kapsamında "Su Konusunda Bölgesel Teknik İşbirliği", "Enerji için Su", "Tarımsal Su Yönetimi", "İklim Değişikliği ve Su", Kentsel Su Yönetimi" ve "Su Kaynakları Yönetimi ve Su Kültürü" başlıkları altında toplam 26 oturum düzenlenecektir. Ek olarak bu konuları ihtiva eden 2 adet de üst düzey panel gerçekleştirilecek.

Su ile ilgili kurum ve özel şirketlerin katılacağı bir sergi alanının da kurulacağı Forum'da, ayrıca çeşitli kültürel etkinlikler ve konserler de organize edilecek.

Tarih: 3 - 5 Mayıs 2011
Saat: 09.30
Yer: Haliç Kongre Merkezi - Sütlüce

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.