Haberler

İstanbul gökyüzüne uzanıyor silüeti değişiyor

Tarih: 3 Mayıs 2011 Kaynak: Türkiye Yazan: Mustafa Sezer
Bir zamanlar Maslak'ta bulunan yüksek yapılar artık İstanbul'un her yerinde. Boyları 100 metreyi geçen yapılarla İstanbul âdeta Hong Kong ve Dubai'ye dönüşüyor.

Son yıllarda hızla artan markalı konut projeleri kentsel dönüşüme katkı sağlarken İstanbul'un siluetine de damga vurmaya başladı. Bir zamanlar Maslak Zincirlikuyu arasında bulunan yüksek yapılar artık İstanbul'un her köşesinde. İstanbul'un yeni yüzünü temsil eden ve boyları 100 metreyi geçen 60-70 katlı yapılar, yüksekliklerinin yanı sıra 10 bin lirayı geçen metrekare fiyatı ile de dikkat çekiyor.

İstanbul'da bu şekilde yapılmış ve yakın zamanda yapılması beklenen yaklaşık 100'e yakın proje bulunuyor. Bunlar arasında geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Sapphire ise rekoru elinde bulunduruyor. Kiler GYO tarafından yapılan Sapphire, 261 metre yüksekliğinde ve 64 katıyla Türkiye'nin en yüksek binası olma özelliği taşıyor.

Son bir kaç senedir inşaat projeleri konutta daha yükseğini ve daha lüksünü yapmak için yarışıyor. Bu yarışta ön sıralarda yer alan firmalardan birisi de Varyap Meridian. Türkiye'nin ilk büyük ekolojik karma projesiyle Avrupa ve dünya çapında ödüller alan Varyap Meridian'in Ateşehir'deki projesinde konutlar toplam 5 kulede 20 kattan başlıyor ve 61 kata kadar uzanıyor. Bunun yanı sıra Esin Yapı tarafından inşa edilen İstanbloom projesi 46 kattan oluşurken, Exen İstanbul 44 katlı rezidans kule inşa ediyor. Madenci Soma Grup'un gayrimenkul şirketi Tilaga da 47 katlı 201 metrelik Spine Kule ile İstanbul'a damga vurmaya hazırlanıyor.

BURGU KULELER GELİYOR
İstanbul'da Anadolu yakasında da gökdelen konut projeleri dikkat çekerken Kartal'da Dragos Royal Towers projesinde binalar 40 kata kadar ulaşıyor. Ağaoğlu, İstanbul Esentepe'de Hoffmann'dan devraldığı araziye 100 milyon dolarlık yatırımla 42 katlı ofis ve rezidans kulesi inşa edecek. Tekstilci Nedim Özbek tarafından inşa edilen Star Towers'daki kuleler de 18-27 kattan oluşuyor. Uzunluğu 100 metreyi aşan konut projelerinin arasında Skyport Residence, 212 İstanbul, My World'de yer alan Andromeda, Flora Residence, Selenium Residence ve Mashattan da yer alıyor. Yakın zamanda DAP yapı tarafından Maltepe'de E-5 ve sahil yolu arasında hayata geçirilecek olan iki burgulu kule projesi de 18 kattan oluşacak.

LEVENT YÜKSELİYOR
Zorlu Gayrimenkul, Zincirlikuyu'da eski Karayolları arazisi üzerinde 2.5 milyar doları aşan yatırımla inşaatına devam ettiği ve alışveriş merkezi, iş merkezi, rezidans, otel ve sanat merkezini barındıran projesi de İstanbul'un görünümünü değiştirecek. Zorlu Center'dan sonra, 2011'in başında Levent Ofis projesinin inşaatına ve satışlarına da başlarken 122 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak ve 47 katlı ve 196 metre yüksekliği ile İstanbul'un en yüksek yapıları arasındaki yerini alacak. Torunlar GYO temelini attığı Türkiye'nin en büyük karma projelerinden birisi olan Mall Of İstanbul projesi de Mahmutbey'e renk katacak. Ayrıca bunların yanı sıra önümüzdeki dönemde yapılması düşünülen Galataport ve Haydarpaşaport projeleri de ciddi ölçüde İstanbul'un görünümünü değiştirecek.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.