Haberler

Urumçi'ye Türk Sanayi Bölgesi

Tarih: 3 Mayıs 2011 Kaynak: Dünya
Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Türk Sanayi Bölgesi kurulması için taraflar arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesinin başkenti Urumçi'de Türkiye Sanayi Bölgesinin kurulacak.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Türkiye Dış Ticaret Müsteşarlığından bir heyetin Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Ticaret Müdürlüğüyle Urumçi'de kısa bir süre önce mutabakat zaptı imzaladığı kaydedildi.

Mutabakat zaptında Sincan Uygur Özerk Bölgesinde kurulacak sanayi bölgesinde Türk işletmelerinin yatırım yapmasına teşvik edileceği belirtilirken, sanayi bölgesinin taraflar açısından bir platform olarak görüldüğü ve bölgede çok yönlü ekonomik ve ticari işbirliğini güçlendireceği ifade edildi.

İki tarafın ortak çalışma grubu kurmasıyla düzenli toplantılar yapılacağı kaydedilen haberde, sanayi bölgesinin kurulması için fizibilite çalışmasının yanı sıra tarafları ilgilendiren işbirliği imkanlarının görüşüleceği belirtildi.

Urumçi Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi ve Ganbaoçuan Sanayi Bölgesini ziyaret ettiği ifade edilen heyetin, kurulması planlanan bölgenin alanıyla ilgili koşulları araştırdığı bildirildi.

Türk heyeti temasları sırasında gelişme planı, maliyet ve teşvik politikaları gibi konuları Çinli yetkililerle görüştü.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.