Haberler

Odun deposundaki tarihi mezar çalınmış

Tarih: 6 Mayıs 2011 Kaynak: NTVMSNBC
Sakarya'da bir odun deposunda yapılan zemin çalışmalarında geç Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen bir mezar bulundu ve bunun üzerine kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak mezarın arkeologlardan önce kimliği meçhul kişiler tarafından açıldığı belirlendi.

Sakarya'nın Geyve ilçesinde, Geyve Orman İşletme Müdürlüğü'nün Doğantepe Köyü'nde odun deposu olarak kullandığı bölgede çalışan yapan işçiler, bir ay önce içinde kemik kalıntıları bulunan bir mezara rastladı.

Sakarya Müze Müdürlüğü uzmanları, geç Roma döneminden kalma mezarda yapılan ön incelemede içinde 3 kişiye ait iskelet buldu. Burada kurtarma kazısı yapılmasına karar verildi.

Sakarya Müze Müdür Vekili Mürşit Yazıcı, Sanat Tarihçisi Süleyman Acar, Arkeolog Yeliz Kocayaz depoya gelerek kurtarma kazısına başladı. Ancak kazı sırasında mezarın daha önce kimliği meçhul kişiler tarafından açıldığı belirlendi.

DHA'nın haberine göre; Yazıcı, "Mezar daha önceden açılmış. Aynı mezardan 3 ayrı kişiye ait kafatası parçaları çıktı. Buna benzer bir başka mezarı da Pamukova'da bulmuştuk. Ancak onun mimari yapısı biraz daha farklıydı. Bu bölgede Geç Roma Dönemi'ne ait ikinci mezar bu. Türkiye genelinde ise, bu tür mezarlar bulunuyor. Ancak sayıları pek fazla değil" dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.