Haberler

3. kez yolda

Tarih: 9 Mayıs 2011 Kaynak: Hürriyet
2008'de "insan hakları", 2009'da ise "çocuk hakları" temalı yolculuklar yapan Hürriyet Hakkımızdır Treni, yarından itibaren yine yollarda.

12 Haziran seçimleri öncesi "Türkiye ne istiyor?" sorusuna yanıt arayacak olan tren, 32 günde 25 şehre uğrayacak. Uğradığı her şehirde yerel sorunları Türkiye'nin gündemine taşıyacak olan tren, Hürriyet yazarlarını okurlarla buluşturacak, eğlenceleri, atölye çalışmaları, sergileri, eğitimleri, söyleşileri ve sürprizleri ile gittiği şehre renk katacak.

HÜRRİYET Hakkımızdır Treni, yarın Ankara'dan hareket ediyor. 32 günde 25 şehre uğrayacak olan tren, 12 Haziran seçimleri öncesinde "Türkiye Ne İstiyor?" sorusuna yanıt da arayacak. Hürriyet Gazetesi'nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Hürriyet Hakkımızdır Treni, 32 günde 594 saat yolculuk yapıp 8054 kilometre yol kat ettikten sonra 10 Haziran'da İstanbul Haydarpaşa Garı'na ulaşacak. 2008'de "insan hakları", 2009'da ise "çocuk hakları" temalı yolculuklar yapan Hürriyet Hakkımızdır Treni, bu yıl "Türkiye Ne İstiyor?" temasıyla tüm Türkiye'ye 12 Haziran seçimlerinden sonra nelerin değişmesini istediğini soracak ve sonuçlarını her gün kamuoyuyla paylaşacak. Gittiği illerde yerel sorunları da Türkiye gündemine taşıyacak olan Hürriyet Hakkımızdır Treni, yolculuğun sonunda halkın taleplerini bir rapor halinde siyasi partilere ulaştıracak. CNN TÜRK, trenle Türkiye'yi adım adım dolaşacak ve özel seçim yayınlarıyla 12 Haziran seçimlerinin nabzını tutacak.

Yazarlar okurlarla görüşecek
Hürriyet Hakkımızdır Treni ayrıca Kayseri'den Edirne'ye, Erzincan'dan Balıkesir'e, Samsun'dan Manisa'ya, Diyarbakır'dan İzmir'e, Tatvan'dan Uşak'a, Adana'dan Kars'a, içinden demiryolu geçen 25 şehre Hürriyet yazarlarının yanı sıra Türkiye'nin sorunlarına duyarlı aydınları ve gazetecileri taşıyacak. Yazar ve gazeteciler okurlarıyla bir araya gelerek sohbet edecek. Dileyen herkese doğum gününde yayınlanan Hürriyet Gazetesi'nin 1. sayfasını da hediye edecek olan Hürriyet Hakkımızdır Treni eğlenceleri, çocuk tiyatrosu, atölye çalışmaları, sergileri, seminerleri, eğitimleri, söyleşileri ve sürprizleri ile gittiği kentlere hayat katacak.

Çocuklar eğlenirken öğrenecek
Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, her durakta "Nasreddin-İnadın Sonu" adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Tren müziklerini yapacak olan Zil Zurna Perküsyon Grubu çocuklarla beden perküsyonu atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), her durakta "çocuklarla haklar atölyesi" düzenleyerek hakları konusunda bilgilendirecek. DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu), "deprem simülasyon vagonu" kuracak. Bu vagonda gerçekleştirilecek deprem simülasyonları ve eğitimlerle halkın, özellikle de çocukların depreme karşı bilinçlendirilmesi sağlanacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.