Haberler

"Ekolojik Anayasa" için

Tarih: 9 Mayıs 2011 Kaynak: NTVMSNBC
Ekolojik Anayasa Girişim, yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü, sosyal ve ekolojik bir Anayasamızın olması için hangi ilkelerin gözetilmesi gerektiğini saptamak amacıyla bir araya geldi.

Ekolojik Anayasa Girişimi'nden bir çağrı var:

"Yeni Anayasamızın, demokratik ve sivil olmanın yanı sıra özgürlükçü, sosyal ve ekolojik bir niteliğe de sahip olması gerekiyor. Yaşadığımız dünya ağır bir ekolojik krizin etkisi altında. İklim değişikliği, çevre kirliliği ve doğanın tahribi sadece bugün yaşayanların değil, gelecek kuşakların da yaşam hakkını tehdit ediyor.

Hazırlanacak Yeni Anayasamızın tüm toplum bileşenlerinin görüş ve önerilerini dikkate alan, toplumsal mutabakata dayanan bir anayasa olmasının yanı sıra insan-doğa ilişkisini yeniden tanımlayan, doğanın haklarını tanıyan, yaşam ve ekoloji merkezli olması gerekir. Yeni Anayasa da insan, Doğanın/Yeryüzünün emanetçisi olarak görülmelidir. Doğal varlıkların insana emanet edilmiş olduğu, insanın gerektiği takdirde kendi haklarını savunmayacak olan doğanın ve diğer canlıların vekilliğini üstlenebileceği kabul edilmelidir.

Bizler Ekolojik Anayasa Girişimi olarak, işte bu anlayış çerçevesinde yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü, sosyal ve ekolojik bir Anayasamızın olması için hangi ilkelerin gözetilmesi gerektiğini saptamak amacıyla bir araya geldik.

Bu amaçla Türkiye' nin çeşitli illerinde EKOLOJİK ANAYASA FORUMLARI düzenliyoruz.
Sizleri de aramazda görmek, desteğinizi hissetmek ve düşüncelerinizden yararlanmak istiyoruz.

Türkiye'nin birçok ilindeki toplantılarda oluşturulacak görüşler 15 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek Ekolojik Anayasa Konferansı'nda tekrar tartışılacak ve oluşturulan görüşler Türkiye kamuoyuna duyurulacaktır."

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.