Haberler

Nabucco için tarih verildi

Tarih: 9 Mayıs 2011 Kaynak: Dünya
Projenin inşaat çalışmaları 2013'te başlayacak, ilk gaz akışı ise 2017'de gerçekleşecek.

Nabucco Uluslararası Doğalgaz Boru Hattı Limited Şirketi, projenin inşaat çalışmalarına 2013 yılında başlanmasına karar verildiğini bildirdi. Boru hattından ilk gaz akışının 2017 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

Şirket yaptığı yazılı açıklama ile potansiyel doğalgaz tedarikçilerinin Hazar Bölgesi ve Ortadoğu'daki doğalgaz kaynaklarının tedariğine ilişkin yaptığı zamanlama değişikliği nedeniyle Nabucco Projesi ile ilgili yeni proje takvimini duyurdu.

Nabucco hissedarlarının, doğalgaz tedarikçileri ile yaptığı görüşmelerin cesaret verici olduğuna dikkat çekilen açıklamada, doğalgaz tedariki konusunda yapılan görüşmelerin, inşaat çalışmalarından sorumlu Nabucco Uluslararası Doğalgaz Boru Hattı Limited Şirketi'nden tamamen bağımsız olduğu ve hissedarlarla birlikte Türkiye ve Avrupa'dan üçüncü parti doğalgaz alıcıları tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, ''Projenin inşaat çalışmalarına 2013 yılında başlanmasına karar verildi'' değerlendirmesinde bulunuldu.

Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi Üst Yöneticisi (CEO) Reinhard Mitschek de Nabucco Projesi'nde sürecin, gelişmiş çevresel ve sosyal etki değerlendirmesi, tedarik konusunda atılan somut adımlar ile iş akışına yönelik yapılan diğer önemli çalışmalar çerçevesinde olumlu bir seyir izlediğini belirtti. Mitschek, Açık Sezon sürecinin, doğalgaz tedariği konusunda somut taahhütler alınır alınmaz başlatılacağını, bunu izleyen sürede de nihai yatırım kararı alınacağını ifade etti.

''Boru hattından ilk gaz akışının 2017 yılında gerçekleşmesini bekliyoruz'' ifadesine yer veren Mitschek, Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi ile ilgili çalışmaların ihtiyaçlar doğrultusunda aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Asya'dan Avrupa'ya enerji akıtacak
Türkiye-Bulgaristan-Romanya-Macaristan-Avusturya Doğalgaz Boru Hattı Projesi (Nabucco Projesi), dünyanın en büyük gaz rezervlerine sahip bölgeleri olan Hazar bölgesi ve Ortadoğu'yu doğrudan Avrupa tüketici pazarlarına bağlayacak.

Boru hattı, Türkiye'nin doğu sınırını, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan üzerinden Orta Avrupa'nın en önemli gaz platformlarından biri olan Avusturya'daki Baumgarten'la birleştirecek.

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.