Haberler

Çılgın projeye ÇILGIN KAPI

Tarih: 9 Mayıs 2011 Kaynak: Türkiye Yazan: Adil Küçük
Dünyada ilk defa bir kapının üstünde oteller, kafeler ve restoranlar olacak .

Çılgın projeye 30 milyar dolar teklif eden Serdar İnan'a mimarlardan teklif yağıyor. Almanya'da yaşayan bir mimar Kanalistanbul için "Marmara Kapı" projesi çizdi. Proje taslağına göre Marmara Kapı'da otel, AVM, restoranlar ve kafeler bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesi ‘Kanal İstanbul' için Türkiye gazetesi aracılığıyla "30 milyar dolar veririm" diyerek bütün dikkatleri üzerine çeken İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan'a uluslararası fonlardan, mimarlardan ve inşaat sektöründen teklif yağıyor. İnan, "Cebinde 10 milyon dolar olan da beni arıyor. ‘Serdar bu işin bir ucundan beni sok' diyor. Hafriyatçılar, kamyoncular, elektrikçiler arıyor. Herkes işin bir parçası olmak istiyor" diyor. Almanya'da yaşayan Yüksek Mimar Cemalettin Çınar'ın Kanal İstanbul'un Marmara'dan giriş noktası için "Marmara Kapı" adlı bir proje taslağı hazırlayıp kendisine gönderdiğini ifade eden Serdar İnan, "Projede otel, AVM, restoranlar, kafeler, yaşam alanları yer alıyor" diyerek çılgın projenin çılgın kapısı hakkında bilgi veriyor.

300 MİLYAR DOLARLIK RANDEVU
Projenin 300 milyar dolarlık bir potansiyel ortaya koyacağını da söyleyen İnan, "Azerbaycan ve Dubai'den iki fon projeye finans sağlamak için aradı. Türkiye bir ateş yaktı. Bunun gerisi gelir. Eğer bu projeyi alırsam fonları burada çift sıra kuyruğa sokarım. Sayın Başbakanımızdan randevu istedim. Ona açmak istediğimiz fikirlerimiz var" diye konuştu. Bu zamana kadar hiç devlet ihalesine girmediğinin de altını çizen İnan, "1998 yılında bugün yanında Sapphire olan İETT garajı arazisi için Sinpaş ile birlikte, o zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan başbakanımızla görüştük. Onun ardından şiir okuduğu için hapse girdi. Kendisiyle tek tanışıklığımız odur" dedi.


FONLAR ÇİFT SIRA DİZİLİR
İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Ekonomi Müdürümüz Adil Küçük'e proje için yabancı fonların kendisini aramaya başladığını söyledi. İnan, "Olay netleşince onları şu koridorda çift sıra dizerim" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.