Haberler

"Marmara Kervanı" yollarda

Tarih: 10 Mayıs 2011 Kaynak: NTVMSNBC
''Anadolu'yu vermeyeceğiz'' sloganıyla Tekirdağ'dan yola çıkan ve kendilerine ''Marmara Kervanı'' adını veren çevreci grup, Kocaeli'ye ulaştı.

Doğaya ve yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması için ''Anadolu'yu vermeyeceğiz'' sloganıyla düzenlenen ''Büyük Anadolu Yürüyüşü''ne katılan ''Marmara Kervanı''ndaki çevreci grup, Kocaeli'ye geldi.

İzmit'te Anıtpark'ta toplanan grup adına basın açıklaması okuyan kervan sorumlusu Sinem Çakıcı, Nisan ayında Tekirdağ'dan yola çıktıklarını, Muğla, İzmir, Antakya, Hasankeyf ve Antalya'dan yola çıkan gruplarla 21 Mayıs'ta Ankara'da bir araya gelerek yürüyüşü sonlandıracaklarını söyledi.

Son 10 yıl içinde Türkiye'deki tüm suların enerji şirketlerinin eline geçtiğini ileri süren Çakıcı, ''Sularımızın üzerlerine binlerce hidroelektrik santrali ve baraj kuruluyor. Dağlarımız maden şirketlerince parsellendi'' dedi. ''Bu topraklarda yaşayan her canlının geleceği nükleer ve termik santrallerle ipotek altına alınmak isteniyor'' diyen Çakıcı, ''Binlerce yıldır ekip biçtiğimiz tohumlar, yok olmaya başladı. Ormanlarımız, parça parça kesiliyor, Hasankeyf gibi tüm insanlığın ortak mirası olan dünyanın en eski yerleşim yerleri sular altına kalıyor. Yalnızca bir avuç insanın menfaatini gözeten bu düzen doğayı, insanları, kültürleri hiçe sayarak Anadolu'nun dört bir yanını işgal etmeye devam ediyor'' diye konuştu.

Toprakları yönetenlerin, bu duruma karşı çıkanların sesini duymaması üzerine ''Anadolu insanları'' olarak yürüyüşe başladıklarını belirten Çakıcı, şöyle konuştu: ''Her şeyimizi kaybettiğimizde, çalışıp kazanabiliriz. Ancak doğamızı kaybettiğimizde doğayı geri getiremeyiz. Bunun için vicdan sahibi herkesle buluşarak yedi ayrı koldan, Anadolu'yu adımlıyor ve nehirler gibi akarak Ankara'ya yürüyoruz. Geçmişe olan saygımız, çocuklarımızın geleceği, doğanın hakları ve yaşam hakkımız için yürüyoruz. Hiç bir dil, din, ırk, ve siyasi görüş ayrımı gözetmeden tüm Anadolu ve dünya insanlarını bu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz.''Açıklamanın ardından grup, Sapanca'ya doğru yürüyüşe geçti.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.