Haberler

İstanbul'un köyleri organik tarım ve doğa turizmiyle zenginleşecek

Tarih: 11 Mayıs 2011 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçen kararla, İstanbul'un köyleri organik tarımın yapılıp ürünlerin satıldığı ve doğa turizminin geliştiği zengin köylere dönüşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beykoz'un Riva, Bozhane, Göllü, Kılıçlı ve İshaklı Köylerinin 1/5000 ölçekli ‘Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları'nı onayladı. Raporlara ilişkin açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, kararların 6 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı doğrultusunda alındığını belirterek, "Riva ve çevre köylerle ilgili planlar köy içi yerleşik alanı ile köyün hemen yanındaki gelişme alanlarını kapsıyor" dedi.

Köy nüfusunun artmamasına özen gösterilecek
Köy planlarının sadece Beykoz ile sınırlı olmadığını, Silivri, Çatalca, Şile ve Eyüp'ün köylerinin aşağı yukarı tamamının planlanmış durumda olduğunu ifade eden Sefer Kocabaş, "Planlanmamış çok az köy kaldı. Köylerdeki yerleşik alanları planlarda da köy yerleşik alanı olarak planlıyoruz. Hemen yanı başını da gelişme alanı olarak planlıyoruz. Nüfusu çok fazla arttırmıyoruz" diye konuştu.

İstanbul'un köyleri zenginleşecek
Bu köylerin köy yerleşimi dışında kalan alanlarının, gelecekte İstanbul'un doğal tarım ürünlerinin yetiştirildiği, doğa odaklı turizm merkezi olmasını istediklerini anlatan Sefer Kocabaş, şunları kaydetti;

"Yani İstanbulluların ya da turistlerin hafta sonlarını geçirebilecekleri, tarım ve orman alanlarında organik ürünlerin üretildiği ve köylerde bu organik ürünlerin satın alındığı yerler haline getireceğiz. Köylülerin ürettikleri doğal ürünleri İstanbullulara ya da turistlere satarak gelir düzeylerini yükselteceği zengin köyler oluşturmak istiyoruz. İstanbul'un bütün köyleri için bunu düşünüyoruz ve üzerinde çalışıyoruz. Öte yandan, İMP'de hazırlanan Riva Projesi ile ilgili planlar daha önce meclisimizden geçti. O planlarda Riva'nın sahil kesimi doğa turizmi ve spor odaklı olarak planlandı."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.