Haberler

TAV'dan Zagreb Havalimanı'na teklif

Tarih: 11 Mayıs 2011 Kaynak: NTVMSNBC
TAV Havalimanları Holding Zagreb Havalimanı ihalesine teklif verdi.

Hırvatistan, Zagreb Havalimanı'nda ikinci bir terminal yapılması ve işletilmesi için açılan ihalede aralarında TAV Havalimanları Holding'in de olduğu 10 şirket ve konsorsiyumun teklif verdiğini açıkladı.

Hırvatistan ulaştırma ve altyapı bakanlığı yetkilisi Tomislav Mihotic "Bu tekliflerden hangilerinin ikinci tur ihaleye kalıp kalamayacağını inceleyeceğiz. Haziran'ın ikinci yarısında ikinci tura kalanlardan net mali şartlarını iletmelerini isteyeceğiz" dedi.

TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener Reuters'in sorusu üzerine, ihale için şimdilik sadece ön yeterlilik başvurusu yaptıklarını, ön yeterlilik sonrasında ihale dosyasını aldıktan sonra konuyu değerlendireceklerini söyledi.

Hırvatistan'ın da kıyısı olduğu Adriyatik Denizi'nde turistik geziler için merkezi havalimanlarından biri olan Zagreb havalimanının ihalesinin mali tutarının 220 milyon Euro'ya kadar yükselebileceği tahmin ediliyor.

Hırvatistan, şu anda yılda 2.2 milyon civarı yolcunun kullandığı havalimanından, 5 milyon yolcuya hizmet vermek istiyor.

Şirketlerin ikinci tura kalmak için bir havayolu şirketine sahip olmamaları, kamudan finansman desteği almamaları ve Zagreb'e 400 kilometre uzaklıkta başka bir havalimanında mülkiyet ilişkisinde olmamaları gerekiyor.

Nihai anlaşmanın Ekim ayında imzalanmasını beklediğini ifade eden Mihotic, "İnşaata 2012'nin ikinci yarısında başlanmasını, yeni terminalin ise üç yıl içinde tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi.

Avrupa Birliği'ne aday üye olan Hırvatistan'ın milli gelirinin yaklaşık yüzde 20'sini turizm oluşturuyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.