Haberler

Duble yolları eleştirdi, Başbakan'a hakaretten alıkonuldu

Tarih: 12 Mayıs 2011 Kaynak: Radikal Yazan: Doğuş Esat Berme
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde devam eden duble yol çalışmalarının ağaç katliamına neden olduğunu savunurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ileri sürülen turizmci Özlem Önem Alınmışel, iddiaya göre tartıştığı Ak Parti Akyaka Belde Başkanı Mehmet Gümüş'ün şikayeti üzerine, savcılık talimatıyla polis tarafından yolu kesilerek 2 saat alıkonuldu.

Polisin hakkında tutanak tutmasının ardından serbest bırakılan Özlem Önem Alınmışel, Başbakan'a hakaret etmediğini belirterek, olayın Türkiye'de ifade özgürlüğünün kısıtlandığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 Mayıs Pazartesi günü parti rozetini taktığı seyahat acentesi işletmecisi Nurcan Dağ, yanında çalışan Özlem Önem Alınmışel'le, iş için gittiği Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Beldesi'nden, Marmaris'e dönmek üzere otomobiliyle hareket etti. Marmaris Taşhan Mevkii'ne gelindiğinde, Nurcan Dağ'ın kullandığı otomobilin önü trafik polisileri tarafından kesildi. Polisler, hakkında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla şikayet bulunduğunu belirtikleri Özlem Önem Alınmışel'in, savcıya ifade vermek üzere otomobilden inmesini istedi. Bu arada, CHP'li Nurcan Dağ'ın telefonla aradığı avukatları Necmettin Yankol'un yanı sıra, Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, aynı partinin Muğla İl Genel Meclisi üyeleri Dursun Kaplan ile Suat Esin, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler de olay yerine geldi. Avukat Yankol polislere, Taşhan Mevkii'nin jandarma bölgesi olduğunu söyledi. Yankol ayrıca polislere, Alınmışel hakkında alınkonulması konusunde herhangi bir savcılık talimatı bulunup bulunmadığını sordu. Bunun üzerine kendi aralarında konuşan polisler, tutanak tutup Alınmışel'in yola devam edebileceğini söyledi. Böylece Alınmışel'in yaklaşık 2 saat süren alıkonulmuşluğu sona erdi.

'BAŞBAKAN'IN ADINI BİLE ANMADIM'
Siyasi bir kimliği ve bir partiye üyeliğinin bulunmadığını belyirten Özlem Önem Alınmışel, başından geçenleri basın mensuplarına şöyle anlattı.

"Anlaşmalı olduğumuz ve müşterilerimizi gönderdiğimiz tekneleri görmek için bu sabah Akyaka'ya gittik. Sonradan Akyaka Ak Parti Belde Başkanı olduğunu öğrendiğim Mehmet Gümüş, tekneleri incelerken benimle sohbet etmeye başladı. Konu duble yol çalışmalarından açıldı. Ben duble yol çalışmalarının çevreye zarar verdiğini, ağaç katliamına sebep olduğunu savundum. Beyefendi bu görüşüme sert karşılık verdi. Ben ve benim gibi düşünenler için 'Okumuş cahillersiniz' dedi. Yol çalışmalarını, hükümeti, Başbakan'ı övdü. Ancak ben hiç siyaset konuşmadım. Daha fazla tartışmak ve konuşmak istemediğimi belirterek yanından ayrıldım. Başbakan'ın adını ağzıma bile almadım. Nurcan Hanım'la Marmaris'e dönerken polisler otomobilimizi durdurdu. Hakkımda Başbakan'a hakaretten şikayet olduğunu savcıya ifade vermem gerektiğini belirtti. Başbakan'a hakaret etmedim. Olay Türkiye'de ifade özgürlüğünün kısıtlandığının bir göstergesidir."

'BELDE BAŞKANI ŞİKAYET ETTİ' İDDİASI
Nurcan Dağ da, arkadaşı Özlem Önem Alınmışel'i şikayet edenin Ak Parti Akyaka Belde Başkanı Mehmet Gümüş olduğunu iddia ederek, "Telefonda ihbarda bulunurken duydum. Otomobilimin plakasını verdi. Bir anlam verememiştim. Ama otomobilim durdurulunca nedeni ortaya çıktı" dedi.

Alınmışel'in avukatı Necmettin Yankol da "Bu bir alıkonulma değil, gözaltıdır. Hürriyet kısıtlamasıdır. Dilekçe verip, konuyu Ula mı Marmaris Savcılığı mı takip ediyor onu öğreneceğiz. Sonra, şartlarının doğduğuna inandığımız manevi tazminat davası açacağız" diye konuştu.

"BAŞBAKAN'A HAKARET EDİLİNCE KAFAMA TAKTIM"
Turizmci Özlem Önem Alınmışel'i şikayet eden ve yolunun kesilerek ifadesinin alınmasına neden olan Ak Parti Akyaka Belde Başkanı Mehmet Gümüş, "Başbakan'a hakaret edince kafaya taktım" dedi.

Özlem Önem Alınmışel'ea önce 'hoşgeldiniz' dediğini ve ardından Marmaris turizmine yakışan bir yol yapıldığını söylediğini anlatan Mehmet Gümüş, " O ağaç katliamı yapıldığını, kendisine bu konuda bir şey söylenmemesini istedi. Ben de 'Bakın mevcut yol yetersiz kalacaktı. Sayın başbakanımız sayesinde güzel bir yol yapılıyor' şeklinde karşılık verdim. Bunun üzerine önce eleştirdiği sayın başbakanımıza hakaret etti. 'Ben AKP'yi sevmiyorum, sevmek zorunda da değilim' dedi. Ben de başbakanımıza hakaret edilince olaya kafamı taktım. Bindikleri aracı takip ettim. Plakayı aldıktan sonra şikayet için Jandarma Komutanlığı'nı aradım. Onların yönlendirdikleri polise şikayette bulundum" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.