Haberler

Mecanoo Moskova'da Yer Alan Ulusal Fen ve Teknoloji Üniversitesi İçin Yeni Bir Kampüs Tasarlıyor

Tarih: 13 Mayıs 2011 Kaynak: Europe Real Estate Çeviren: Tuba Kolat


Mecanoo, Rusya'nın önde gelen üniversitelerinden bir olan Ulusal Fen ve Teknoloji Üniversitesi (MISiS)'nin yeni kampüsü için düzenlenen uluslararası proje yarışmasını kazandı. 100 dönümlük alanda yer alan kampüs, Rusya'nın 20 yıl içerisinde 300.000 yeni sakininin yer alması beklenen yerleşim bölgesinde yer alacak.

Kampüs, 10.000 öğrenci ve 3.000 akademisyeni barındırabilecek sayıda konut içeriyor. Yedi bölümden oluşacak kampüsün içinde aynı zamanda bir çok araştırma enstitüsü, kütüphane, iş merkezi, otel, spor parkı, sinema, kafe ve alışveriş alanları da yer alıyor. Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in projeyi finanse etmesi durumunda inşaatın bu yılın sonunda başlaması gerekiyor.

MISiS metal ve malzeme konularında Rusya'nın önde gelen üniversitesi. Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Rusya'nın dönüşüm sürecinde yenilikçi bir ekonomik bilgi birikiminin oluşturulmasında MISiS'e öncü bir rol verdi. MISiS, geçen yüzyılda Sovyetler Birliği'nin sanayileşmesinde önemli rol oynamış olan Moskova Mines Akademisi ve Moskova Gümüş Enstitüsü'nden bağımsız olarak ortaya çıktı. Üniversite, 2003 yılında Profesör Alexei Abrikosov'un süperiletkenlik alanı konusundaki çalışmasıyla Nobel Ödülü'nü kazanması sonucu uluslararası bir ün kazandı. Masshtab Geliştirme, 13.000 dönümlük yeni yerleşim alanının gelişmesini hızlandırma amaçlı bir strateji olarak MISiS'e 100 dönümlük bir alan bağışladı.

Mecanoo'dan Francine Houben, "Bilgi ve yenilik, yenilikçi araştırma üniversitelerinin de etkisiyle yeni bir ekonomiyi beraberinde getirdi. 21. Yüzyıl'ın bilgi toplumunda, bilimsel kampüsler yer aldıkları kent, bölge ve ülkelerin önemli varlıkları haline geliyor" diyor. Houben, cazip kampüslerin, vitrine konan bilimsel üstünlük, kullanıcılarına sağladığı eşsiz yaşam ve çalışma alanları ile ulusal ve uluslararası yetenekleri kendine çekebileceğini ve innovasyon için yeni fırsatları, bilimsel mükemmeliyeti ve ticari başarıyı sağlayabileceğini belirtiyor.

Kaynak: Mecanoo

Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.