Haberler

ABD'de Türk Günü Festivali, muhteşem oldu

Tarih: 16 Mayıs 2011 Kaynak: Türkiye
Amerika'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletinin Paterson şehrinde bu yıl 6.'sı tertip olunan "Paterson-Clifton Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali"ne çok büyük bir alâka gösterildi. New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da Paterson ve Clifton'ın Amerika'daki Türkler'in kalesi olarak bilindiğini hatırlattı ve önümüzdeki yıllarda bu bölgelerin belediye başkanlarının, emniyet müdürlerinin Türkler arasından seçilmesini arzuladıklarını söyledi.

Amerika'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletinin Paterson şehrinde bu yıl 6.'sı tertip olunan "Paterson-Clifton Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali"ne çok büyük bir alâka gösterildi.

"Paterson-Clifton Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali Heyeti" tarafından düzenlenen yürüyüş, Clifton ile Paterson'ı ayıran Crooks Caddesinin Clifton tarafından başladı ve Clifton Parkı'na kadar sürdü.

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe, Paterson Belediye Başkanı Jeffrey Jones, Clifton Belediye Başkanı James Anzaldi ve bölgede yaşayan Türk toplumunun çeşitli dernek ve sivil-toplum temsilcilerinin katıldıkları yürüyüşün ardından Clifton Park'ta festival yapıldı.

Festivalin açılışında konuşan Paterson Belediye Başkanı Jeffrey Jones, çok sayıda Türk vatandaşının Paterson'da yaşamasından mutluluk duyduklarını söyledi.
Görev yaptığı kasabanın pekçok değişik kültüre ev sahipliği yaptığını belirten Clifton Belediye Başkanı Anzaldi ise, bölgelerindeki okullarda 67 farklı dilde konuşan öğrencinin öğrenim gördüğünü ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bu yıl Paterson-Clifton Türk Günü Yürüyüşüne son defa katıldığını belirten New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da Paterson ve Clifton'ın Amerika'daki Türkler'in kalesi olarak bilindiğini hatırlattı ve önümüzdeki yıllarda bu bölgelerin belediye başkanlarının, emniyet müdürlerinin Türkler arasından seçilmesini arzuladıklarını söyledi.

AKBA Folklor ekibi ve Türkistan öğrencilerinin gösteri yaptıkları festivalde Umut Zen, Ahu Güral ve son olarak da Demet Sağıroğlu konser verdi.
Bu arada Clifton Park'ta kurulan çadırlarda dönerden baklavaya, çiğ köfteden gözlemeye kadar Türk mutfağına ait değişik lezzetteki yiyecekler katılımcılara sunuldu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.