Haberler

Tapu sevincinin adresi bu sefer Kartal'daki Hürriyet Mahallesi oldu

Tarih: 16 Mayıs 2011 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Sarıyer ve Eyüp'ten sonra bu sefer de Kartal ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde oturanlara tapularını dağıttı.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun da katıldığı Tapu dağıtım töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''İstanbul'un tamamında Büyükşehir'e ait arazilerde yaşayanların tapularının verilmesi için çalışmaları yaptık. Bugün burada Hürriyet Mahallesi'nde oturanların bir kısmına tapularını veriyoruz" dedi.

Tapu dağıtım töreninde konuşan Başkan Topbaş, İstanbul'un başta ulaşım olmak üzere her alandaki sorunlarını çözmeye devam ettiklerini ifade ederek, şehirde çok şeyin değiştiğini ama bunu yeterli görmeyerek hız kesmeden İstanbul'a hizmet etmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi.

İstanbul'da geçmiş tarihlerde olduğu gibi yoğun bir şekilde göç almadığına dikkat çeken Başkan Topbaş, buna sebep olarak Anadolu'nun her kentinin gelişme sürecine girdiğini gösterdi.

7 yıl içinde İstanbul'a yüzde 55'i ulaşım olmak üzere toplam 39 milyar liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Başkan Topbaş, bu yatırımlarla birlikte 100 bin kişiye iş imkanı verdiklerini söyledi.

Birçok semtte olduğu gibi Hürriyet Mahallesi'nde tapu sorununun olduğunu ve bu sorunu çözmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyleyen Başkan Topbaş şöyle devam etti: "Tapu sözümüzün arkasındayız. Biz verdiğimiz sözü tutarız. Bizi bilen bilir. Yapamayacağımızın işin sözünü vermeyiz. İstanbul'un tamamında Büyükşehir'e ait arazilerde yaşayanların tapularının verilmesi için çalışmaları yaptık. Bazı gecikmeler var. Bugün burada tapuların bir kısmını veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Burada yıkımlar olacağına dair çıkan dedikodulara itibar etmeyiniz. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bölgeye imar artışı gibi ek imkanlar da vereceğiz. Böylece deprem riski olan yapıla yıkılarak yeniden yapılabilecek. Kentsel dönüşüm yerine imar hakkını vatandaşın kendisinin kullanmasını sağlayacağız."

Başkan Topbaş konuşmasının ardından 30 yılı aşkındır tabu bekleyen Mahelles sakinlerinin bir kısmına tapularını verdi. Tapu töreninden sonra Başkan Topbaş tapularına kavuşan vatandaşlarla bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Topbaş Kartal ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'ndeki programının ardından Maltepe ilçesine geçti. Yol boyunca vatandaşları selamlayarak karanfil dağıtan Başkan Topbaş halkla bol bol sohbet etti.

Maltepe sahilinden piknik yapanlara da misafir olan Başkan Topbaş sahil de kurulan kermesi ziyaret ederek alış veriş yaptı. Yiyecek standlarına da uğrayan Başkan Topbaş vatandaşların ikramlarını geri çevirmedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.