Haberler

Ünlü sanatçıdan ilginç sözler: "Emek sineması yıkılabilir"

Tarih: 17 Mayıs 2011 Kaynak: Dipnot
İki yılı aşkın süredir kapalı olan ve yıkılması planlanan Emek Sineması'na yönelik sanatçı camiasından sert tepkiler gelmiş, birçok organizasyonlarda yıkım planına karşı eylemler yapılmıştı. Sanat camiasının önemli isimlerinden Ayla Algan ise bu yıkımda bir sakınca olmadığı yönünde bir açıklama yaptı.

Çok tartışılan Emek sineması yıkımına farklı bir açıdan bakan Ayla Algan, Aylık sinema dergisi Film Arası'ndan Zeynep Merve Uygu'nun hazırladığı "Sinema Meclisi'ne "Emek sineması depreme dayanıklı değilse ve sağlamlaştırılamıyorsa tabii ki bir şeyler yapılması gerekir" açıklamasını yaptı.

İşte Ayla Algan'ın Emek Sineması ile ilgili açıklamaları;

"Emek Sineması depreme dayanıklı değilse ve sağlamlaştırılamayacak bir haldeyse tabi ki hemen bir şeyler yapılması lazım. Konunun çözümü var çünkü ölçülebilir bir şeyden bahsediyoruz. Bu bir futbol maçı değil. Böyle bir olayda taraf tutma lüksümüz yok. Sevsek de sevmesek de iyi işler yapıldığını kabul etmeliyiz. Başkan, mimariden anlayan birisi ve bu anlamda çok güzel şeyler yapıyor. Dükkânları kiralayıp Devlet Tiyatrosu'na katkı sağlıyor. Böylece bilet fiyatları düşüyor ve daha çok kişi tiyatro izleyebiliyor. Yapılacak bir sinemanın nerede olacağı değil de nasıl olacağına bakalım diyorum"
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.