Haberler

Karşıkaya'da park ve arkeoloji müzesi yenilendi

Tarih: 17 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Meliha Gezer
Belediye Başkanı Cevat Durak, Güzel Sanatlar Parkı ve Açıkhava Arkeoloji Müzesi'ni baştan sona yenileyerek hizmete açıldığını söyledi. Durak, "İzmir'e gelen turistlerin Karşıyaka gezilerinde uğradıkları bir yer olmasına çalışıyoruz" dedi.

Karşıyaka Belediyesi Bostanlı'daki Güzel Sanatlar Parkı ve Açıkhava Arkeoloji Müzesi'ni baştan sona yenileyerek hizmete açtı. Karşıyakalıların güzellikleri hak ettiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Müzemizin gün yüzüne çıkması için farklılıklar yarattık. Turist taşıyan otobüslerin park edebileceği otopark kazandırdık. Otoparkı çevrede evleri bulunanlara geceleri kullanacak. Park içerisinin de daha farklı kullanımlarını sağlayacak yenilikler yaptık. Karşıyaka Halkı her zaman en iyisine layıktır" dedi. Parkın açılış töreni Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları ekibi Kafkas yöresi oyunları ile başladı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaatin Yüksel, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, milletvekili adayı Dr. Aytun Çıray ve kalabalık davetli topluluğu katıldı. Belediye şantiyesinde üretimini yaptıkları malzemeler ile parkı kendi işçileriyle yenilediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Park içerisinde 0-6 yaş çocuklar için mini futbol, basketbol ve golf sahası yaptık. Çocuk oyun parkı yenilendi. Park içerisinde ayrıca örnek eğitimci Şahabettin Okudurlar'ın büstünü koyduk. Gelecek kuşaklar kendilerine örnek alabilecekleri, unutmamaları gerekli olan kişileri daime şükranla anlamlarını istedik. Karşıyaka'da turizmi gündeme getirirken potansiyel imkânlarımızı da öne çıkarmaya başladık. Burada İzmir ve çevresindeki yerleşim alanlarından 2-3 bin yıllık tarihi lahitler, sütunlar, başlıkların yer aldığı Açıkhava Müzesi bulunuyor. Ancak çok az biliniyordu. Alanı baştan sona yeniledik, turizm rehberlerine anlattık. İzmir'e gelen turistlerin Karşıyaka gezilerinde uğradıkları bir yer olmasına çalışıyoruz" dedi. Karşıyaka'nın başta sahil düzenlemesi ve çarşısı olmak üzere gözde bir yer olduğunu da belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Demokrasinin kalesi güzel İzmir'imizde tüm isteğimiz üzerimizde oynanan oyunların sona ermesidir. Halkımıza daha çok hizmet için bizler gece gündüz çalışmamızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.