Haberler

'Kuzeyden güneye inmek hayal olmayacak'

Tarih: 18 Mayıs 2011 Kaynak: NTVMSNBC Emlak
Bakan Soluk, İstanbul'dan Artvin'e kadar kuzeyden güneye kadar 18 adet güzergah bulunduğunu belirterek, ''Bunların toplam uzunluğu da 11 bin 785 kilometre, bunun yaklaşık 8 bin kilometresini yaptık. Bunu da tamamladığımız zaman kuzeyden güneye inmek hayal olmaktan, şehirden şehre gitmek uzak yol olmaktan kurtarmış oluyoruz'' dedi.
Kahramanmaraş'ta incelemelerini sürdüren Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, Kahramanmaraş-Göksun karayolundaki çalışmaları yerinde inceledi.

Kurucuova köyünde tünel yapılacak alanla ilgili bilgi alan Soluk, tünel işinin sıkıntılı bir iş olmasına rağmen bugün Türkiye'de bunun çok ileri boyutlara geldiğini bildirdi.

Normal yol yapmakla tünel yapmak arasında maliyet açısından fark olduğunu, ancak iş zorluğu açısından herhangi bir sıkıntı kalmadığını anlatan Soluk, ''Geçmişte tünelin boyu ne kadar kısa olursa tünelden ne kadar kaçarsak işimizin kolay olacağını sanıyorduk. Şimdi ise güzergah standartlarının daha yüksek olması için tünel boyları bizi korkutmuyor. Çünkü tünel yapımı da artık normal yol yapımından farksız hale geldi'' diye konuştu.

Kahramanmaraş'ı Göksun'a bağlayacak güzergahta 2800 metre uzunluğunda tünel yapımına başlanacağını hatırlatan Soluk, yapılan ilk ihalenin KİK tarafından iptal edildiğini, ancak yarın yeniden ihale yapılacağını bildirdi.

Kuzeyi güneyi bağlayacak tam 18 adet güzergahlarının bulunduğunu belirten Soluk, şunları kaydetti:

''Şimdi bana soruyorlar, 'Biz Nurdağı üzerinden Akdeniz'e iniyoruz ama Karadeniz'e nasıl gideceğiz?' diye. İşte gezdiğimiz bu güzergah kuzey güney diye adlandırdığımız ana güzergah. Kuzeyden Ordu, Ünye Niksar, Tokat, Çamlıbel, Şarkışla, Altınyayla, Pınarbaşı ve Göksun ve Kahramanmaraş'a iniyoruz. Akdeniz ile Karadeniz'i birleştirecek olan ana akslarımızdan birisi. Yüzde 95'i bölünmüş yol olarak Karadeniz'den Akdeniz'e birleşmiş olacak. Buna benzer kuzey güney aksımız tam 18 adet. Yani İstanbul'dan Artvin'e kadar kuzeyden güneye 18 adet güzergahımız var. Bunların toplam uzunluğu da 11 bin 785 kilometre, bunun yaklaşık 8 bin kilometresini yaptık. Bunu da tamamladığımız zaman kuzeyden güneye inmek hayal olmaktan, şehirden şehre gitmek uzak yol olmaktan kurtarmış oluyoruz. Şehirler arası mesafelerimiz de yakınlaşmış oluyoruz.''

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.