Haberler

Güzelbey, Tarihi Kentler Birliği Başkanı oldu

Tarih: 18 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Yaşar Yavuz
Türkiye'de birçok yerel yönetimin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği'nin Samsun Buluşması'nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, üyelerin oybirliği ile başkan seçildi. Başkan Güzelbey, "Artık birikimlerimizi Tarihi Kentler Birliği'nde değerlendireceğiz" dedi.

Tarihi Kentler Birliği Samsun buluşmasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, üyelerin oy birliği ile Başkanlığı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den devraldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in başkan seçildiği Tarihi Kentler Birliği Samsun Buluşması'nda Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş, başkan vekili oldu. Encümen üyeliklerine ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan seçildi. Tarihi Kentler Birliği başkanlık seçimleri ve Tarihi Kentler Birliği Samsun Buluşması'nı değerlendiren Dr. Asım Güzelbey, "Gaziantep'i bir kültür şehri yapmak için 7 yıldan beri gece-gündüz çalışıyoruz. Bundan sonra bu birikimimizi, bu enerjimiz Tarihi Kentler Birliği'nde de değerlendireceğiz. Gaziantep'teki başarının bir başka sırrı da Avrupa Birliği hibe fonlarını çok iyi kullanan bir belediye olmasında yatmaktadır. Tarihi Kentler Birliği'nin Avrupa Birliği fonlarını değerlendireceğine inanıyorum" dedi. Bundan sonra birikimlerini Tarihi Kentler Birliği'nde değerlendireceklerini belirten Başkan Güzelbey, Gaziantep'in başarısının sırrını anlattı.

'İPEKYOLU GEÇMİŞİMİZİN ÖNEMLİ BİR KÜLTÜR MİRASIDIR'

Güzelbey, "Önümüzdeki günlerde çok önemli toplantılar var, bunlardan bir kısmına biz ev sahipliği yapacağız, bir kısmında da konuşmacı olarak bulunacağız. Özellikle bunlardan bir tanesine çok önem veriyoruz. Bu, İpekyolu Şehirlerinin Tekrar Canlandırılması Projesi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin içerisindeyiz. 2 Ekim tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de bir sunum yapacaktık, bugün artık bu sunumu Tarihi Kentler Birliği Başkanı sıfatıyla da yapacak olmam bana ayrı bir manevi güç vermektedir. Çünkü İpekyolu, geçmişimizin önemli bir kültür mirasıdır. Bu mirası bütün dünyaya taşımaya gayret ediyorum" şeklinde konuştu.

BELEDİYELERE PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından TKB Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarına Özendirme yarışmasında İncesu, Kemaliye, Konak, Manisa, Muğla, Sivrihisar, Yalova belediyelerine, Proje ve Uygulama dalında Antalya, Bornova, Silifke, Siverek, Rize, Bayındır, İzmir, Milas, Taşucu, Tire belediyelerine, 10 Yıl Derviş Parlak Özel kategorisinde ödül alan Altındağ, Birgi, Bursa, Niksar, Odunpazarı belediye başkan ve temsilcilerine teşekkür belgeleri ile plaketleri verildi. Ayrıca, törende Metin Sözen Büyük Ödülü, Malatya'nın Battalgazi İlçesi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a verildi. Mersin'in Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ise Vali Hüseyin Aksoy'a tanıtım tablosu hediye etti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.