Haberler

Bayrampaşa'nın başı göğe erecek

Tarih: 18 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Oktay Mehmet
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, 1999 depreminde zarar görmüş binaları 'Toplulaştırma Projesi'yle bir araya getirerek depreme dayanıklı plaza konutlar üreteceklerini söyledi.

Hüseyin Bürge'nin milletvekili adayı olmasından sonra Bayrampaşa Belediye Başkanı seçilen Atila Aydıner, ilçede 1999 depreminde zarar görmüş binaları ada bazında bir araya getirerek yeni konut alanları üreteceklerini söyledi. 'Toplulaşma projesi' adını verdikleri projeyle 30- 40 binanın tek bir binaya dönüşeceğini belirten Aydıner, "Bugüne kadar yanlara genişleyen Bayrampaşa'daki konutlar şimdi göğe doğru yükselecek' dedi.

KONUT SAHİPLERİ MAĞDUR OLMAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştükten sonra yeni yapılacak plaza konutlar için emsal artışı vereceklerini söyleyen Aydıner 'Çalışma süresince konut sahibinin cebinden tek kuruş çıkmayacak. Yeni binalar yapılana kadar ev sahiplerinin kiraları de inşaat firması tarafından karşılanacak. Çalışma aynı zamanda olası bir Marmara Depremi için hazırlık olacak. Vatandaşlar oyun bahçeleri, yeşil alanları olan son dererce modern kontlarda oturma imkanına kavuşacak' dedi.

400 YATAKLI ARAŞTIRMA HASTANESİ

Belediye Başkanı Aydıner, Bayrampaşa halkının ihtiyacına yetişemeyen devlet hastanesininaraştırma hastanesine dönüştürüleceğini söyledi. Aydıner, '400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi için kolları sıvadık. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıı Kadir Topbaş'La görüştük. Protokol imzalanır imzalanmaz cezaevi arsasının bir kısmını alarak hastaneye dahil edeceğiz. Cezaevi'nin geriye kalan kısmı da kentsel dönüşüm alanı olarak değerlendirilecek. Burada üretilecek konutların satışında evleri hasar görmüş Bayrampaşalılara öncelik verilecek' dedi. Aydıner ilçeye İmam Hatip Lisesi yapmayı düşündüklerini de belirtti.

TEM otoyolu üzeri meydan

Yıllardır aldığı göçlerle çarpık bir yapılaşmanın ortaya çıktığı Bayrampaşa'nın kendine yakışan bir meydanı bulunmadığını belirten Belediye Başkanı Atila Aydıner, ilçeye Bayrampaşa Cezaevi'nin hemen yanında TEM otoyolunun üzerinde 300 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde 12 dönüm bir meydan yapmayı planladıklarını söyledi.

Tek tek binalar toplanıyor

'Toplulaşma projesi' adını verdikleri projeyle 30- 40 binanın tek bir binaya dönüşeceğini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Bugüne kadar yanlara genişleyen Bayrampaşa'daki konutlar şimdi göğe doğru yükselecek' dedi. Aydıner İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştükten sonra yeni yapılacak plaza konutlar için emsal artışı vereceklerini söyledi.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.