Haberler

Tamer Özyurt'tan 2 milyon konut müjdesi!

Tarih: 18 Mayıs 2011 Kaynak: Milliyet
Tamer Özyurt: "Başbakan bize yer açtı. 1 milyonu Anadolu yakasında olmak üzere toplam 2 milyon konut yapılacak."

İstanbul'a iki yeni şehir' projesinin Türk ekonomisine ve gayrimenkul sektörüne olumlu katkı sağlayacağını söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Arazi sıkıntısı nedeniyle konut üreticilerinin tam önü tıkanmaya başlamışken Başbakan yeni projeler için bize yer açtı. Bu proje sayesinde 1 milyonu İstanbul'un Avrupa yakasında, 1 milyonu da Anadolu yakasında olmak üzere toplam 2 milyon konut yapılacak" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanan ‘İstanbul'a iki yeni şehir' projesini değerlendiren Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Arazi sıkıntısı nedeniyle konut üreticilerinin tam önü tıkanmaya başlamışken Başbakan yeni projeler için bize yer açtı. Bu proje sayesinde 1 milyonu İstanbul'un Avrupa yakasında, 1 milyonu da Anadolu yakasında olmak üzere toplam 2 milyon konut yapılacak. İnsanlar ekonomik fiyatlarla konut sahibi olacak. Ekonomi canlanacak" dedi.

Kurulması planlanan iki şehirin yeri hakkında da açıklamada bulunan Tamer Özyurt, "Avrupa yakasındaki Arnavutköy'de olacak. Arnavutköy Karadeniz'den Marmara'ya kadar uzanan büyük bir ilçe. Bunun içinde Kemerburgaz'da bulunuyor. Kemerburgaz'da bugün görevini tamamlamış maden ocakları yer alıyor. Başbakanın sözünü ettiği şehir buraya kurulacak. Konutların inşaa edilmesiyle birlikte bu bölge yeşile kavuşacak. Yaşanabilir bir alan olacak. Yeni kurulacak şehirler deprem açısından bakıldığında zemini sağlam yerler. Projelere bu yönden bakıldığında Başbakanımız deprem riskini de dağıtıyor" diye konuştu.

İstihdamı artıracak

Bir yıl içerisinde çalışmaların başlayacağı ‘İstanbul'a iki yeni şehir' projesinin işsizliğe çözüm olacağını ve istihdama katkı sağlayacağı belirten Özyurt şöyle devam etti:

"Kanal İstanbul projesiyle birlikte düşünüldüğünde ‘İstanbul'a iki yeni şehir' projesi ekonomiyi canlandıracak. İnsanların ekonomik fiyatlarla konut sahibi olmasını sağlayacak. Ekonomik fiyatlarla konut yapımı konusunda uzman bir kuruluş olarak bu projeyi sonuna kadar destekliyoruz."
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.