Haberler

Ruslar bu şehre akın ediyor!

Tarih: 20 Mayıs 2011 Kaynak: Vatan
İşte milletvekillerinin bile buradan ev aldığı ve Rusların gözdesi olan Türk şehri...
Ruslar bu şehre akın ediyor! Mersin sahillerinde Liparis adı altında 15 yılda 10 bine yakın konut üreten firma, aralarında Rusya Devlet Başkanı Danışmanı Sergey Nikolayeviç Samaylov'un da yer aldığı çok sayıdaki Rus halkını Akdeniz ile buluşturuyor.

Sinan Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış-Pazarlama Genel Müdürü Adem Yükselgüngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıl önce girdikleri inşaat sektöründe kısa zamanda önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda ilkini 10 yıl önce Mezitli'de inşa etmeye başladıkları Liparis adlı yazlık konutların şu günlerde yerli ve yabancı turistlerin gözde konutları haline geldiğini anlatan Yükselgüngör, müşteri portföylerinde başta Rusya olmak üzere Belçika, Hollanda, İsviçre ve Finlandiya'nın her geçen gün yoğunluk kazanmaya başladığına işaret etti. Yükselgüngör, şöyle devam etti: "Ruslardan 3-4 yıl öncesine göre neredeyse 2 katına yakın ilgi görüyoruz. Şimdiye kadar çok sayıda Rus halkına ev sattık. Hatta bunların arasında 20'den fazla Rus milletvekili de yer alıyor.

Kentimizi Rus halkının daha sık uğradığı mekanlar haline getirmek amacıyla büyük Rus kafilelerine Mersin turu düzenliyoruz. Son olarak ise turumuza katılan Rusya Devlet Başkanı Danışmanı Sergey Nikolayeviç Samaylov'a daire sattık. Artık o da yazları ailesiyle Mersin'e gelecek ve Akdeniz ile buluşacak." Üst düzeydeki Rus müşterilerin ülke turizmine önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getiren Yükselgüngör, "Yabancı turistler, turizmin doruğa ulaştığı Antalya, Ege sahilleri yerine artık daha bakir, deniz, kumu daha güzel olan Doğu Akdeniz'i keşfetmeye başlıyor. Bizim hedefimiz kaliteli turisti çekebilmek. Biz de bunu başarıyoruz, Rus milletvekillerinin ardından Devlet Başkanı'nın danışmanını kentimizde tatil yapacak olması, çalışmalarımızı olumlu yönde etkileyecek" dedi.

Modern yazlıklarda gürültü ve stresten uzak tatil keyfi yaşayan yabancı konukların Mersin'den ve dairelerinden memnun kaldığını anlatan Yükselgüngör, bundan sonraki süreçte de müşteri portföylerine yeni ülkeleri katabilmek için çalışacaklarını kaydetti.

AKDENİZ OYUNLARI'NIN TURİZME ETKİSİ
Mersin'in turizm noktasında her geçen gün daha ileriye giden bir yapısı olduğunu ifade eden Yükselgüngör, 2013 Akdeniz Oyunları'nın kente verilmesi sayesinde de turizmde hareketliliğin yaşanmaya başlandığını kaydetti.

Gittikleri birçok ülkede Mersin'in Akdeniz Oyunları ile bilinir hale geldiğini anlatan Yükselgüngör, "Organizasyon, kentimize verildiğinden beri başta Ruslar olmak üzere bir çok kesimin Mersin'den ev alma girişimi olduğunu gördük. Bundan sonraki süreçte Mersin, bir turizm kenti olacak. Biz de bu süreçte yatırımlarımızı artırarak, daha çok turisti Mersin'den ev sahibi yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.