Haberler

Güvenli Türkiye, ingilizler'in tercihi oldu

Tarih: 20 Mayıs 2011 Kaynak: Dünya
Türkiye'de konaklama güvenliğin artması ingilizlerin tercih sebebi.

Tur Operatörleri Federasyonu (FTO) ve İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) tarafından Marmaris'te düzenlenen ''Konaklama Güvenliği'' konulu seminerde, Türkiye'nin turizmde son yıllarda daha güvenli hale geldiği belirtildi.

Marmaris'in Armutalan beldesindeki Grand Paşa Otel'de Güney Ege Otelciler Birliği'nin (GETOB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere, FTO, ABTA ile Türkiye'ye turist gönderen tur operatörlerinin temsilcileri ve otelciler katıldı.

ABTA Destinasyon Servisi Müdürü Angela Hills yaptığı konuşmada, otelcileri özellikle ölümle sonuçlanabilecek ihmaller konusunda uyaran Hills turizmcilerden FTO'nun uygulama kılavuzuna uymalarını istedi. Tur operatörlerinin, herhangi bir olumsuzlukta FTO kılavuzuna göre hareket ettiğine dikkati çeken Hills, ancak bu kılavuzun Türk kanunlarının üzerindeymiş gibi değerlendirilmesi gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

İngiliz tur operatörü IGI'nın Müdürü Ian Greaves ise yaptığı sunumda, ''İnsanlar bana, ''Yangın, trafik kazası ve salgın hastalıklar daha çok nerede oluyor?' diye soruyorlar. Özellikle şurada oluyor diyemiyorum. Çünkü birçok kötü şeyi, dünyanın herhangi bir yerinde görebiliyorsunuz. Bundan dolayı şu ülkedeki oteller kötü bizimkiler çok iyi diyemiyoruz. Ancak Türkiye son yıllarda yolcu güvenliği, çevre ve tesisler konusunda önemli bir yol kat etti. Önümüzdeki yıllarda daha da iyi olacağını düşünüyoruz.''

İngilizler Güney Ege aşığı
Toplantıda, Güney Ege'ye en fazla turist gönderen ülke durumunda olan İngiltere'den 2009 yılında 1 milyon 437 bin 57, 2010 yılında ise 1 milyon 650 bin kişinin bölgede tatil yaptığı kaydedildi. Türkiye'ye tatil için gelen İngilizlerin yarıdan fazlasının Marmaris'i tercih ettiği belirtildi.

 

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.