Haberler

Kuşlar yuvaya dönüyor

Tarih: 23 Mayıs 2011 Kaynak: Birgün
Düden Gölü'nün 3 yıl önce tamamen kurumasıyla birlikte, burada yaşadığı ya da konakladığı tespit edilen 175 kuş türünden çoğunun göle gelmediği biliniyor. Son dönemlerde artan yağışlarla birlikte gölün yeniden canlanmaya başladığı gözlemlendi. Göldeki su miktarını arttığını açıklayan Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Atık Su Arıtma Tesisi'nin devreye girmesiyle birlikte göle temiz su aktığını da vurguladı. Birkaç yıl içinde gölün eski doğal halini alacağına inandıklarını anlatan Yıldız, şunları kaydetti: ''Bunun yanında gölü besleyen tek dere olan Değirmenözü deresi üzerine pancar sulamak amacıyla kurulan su pompalarına belediye olarak müsaade etmedik. Aldığımız önlemlerle Konya Havzası'nın en önemli sulak alanlarından biri olan Tuz Gölü Havzası'nda doğal yaşamın korunmasına katkıda bulunuyoruz. Artık gölüzerinde, yeniden büyük flamingo sürülerini görmek mümkün. Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından gölün yolu parke taşla döşendi. Kuş severler artık göle daha rahat ulaşabilecek.''

Flamingolar gitmedi

Flamingoların bu yıl gölü terk etmediklerini bildiren Yıldız, göldeki su seviyesinin artmasının ardından, daha önce gölde barınan ''Dikkuyruk'' gibi nesli tükenme tehlikesi olan daha birçok kuş türünün Düden Gölü çevresinde görülmeye başladığını belirtti. Düden Gölü'nün göç döneminde pek çok kuş türü için önemli bir barınak olduğunu anımsatan Yıldız,bünyesinde yüzlerce kuşu besleyen Düden Gölü'nün tanıtımının yeterli bir şekilde yapılamadığını belirterek gölün tanıtımının yapılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını ve gölün kuş gözlemciliği turizmine kazandırılacağını söyledi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.