Haberler

Günay, katlı otoparkı yıkabilmek için dua etti

Tarih: 23 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Asır
İzmir Arkeoloji Müzesi'nde kentte ve çevresinde görev yapan kazı başkanları ile bir araya gelen Günay, İzmir'de tarihi gün yüzüne çıkarmak için çalıştıklarını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Agora Ören Yeri yanında hizmet veren katlı otoparkın 1. derece SİT alanında bulunduğunu belirterek, "İnşallah bu tahribatı yıkmaya gücüm yeter" dedi.

Ankara'da antik tiyatronun üzerine yapılan Röleve Anıtlar Müdürlüğü'nü dozerle yıktığını anlatan Günay, tarihi gün yüzüne çıkarma çabasında olduklarını söyledi.

İzmir Arkeoloji Müzesi'nde kentte ve çevresinde görev yapan kazı başkanları ile bir araya gelen Günay, Kadifekale'de yapılması planlanan Ege Medeniyetleri Müzesi ile ilgili olarak da, "Heyelan ve yerin bize teslimi ile ilgili endişelerimiz nedeniyle alternatif alanlar üzerinde duruyoruz" diye konuştu.

"Mahçup olmayacağız"

Buca'da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katılan ve Hüseyinoğulları Düğün Salonu'nda partililerle bir araya gelen Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uluslararası Sergiler Bürosu'na (BIE gönderilen adaylık mektubuna CHP'nin değer vermediğini belirterek, "Onlar Başbakanımızın yazdığı mektubun değerinin farkında değiller. Onlar Paris'e gitme zahmetinde olmasalar bile biz dünyaya mahçup olma niyetinde değiliz. EXPO 2020'yi kazanırsak İzmir köy olmaktan kurtulacak. Yüzünü denize, sırtını halka dönen belediye başkanları bunu fark etsinler. İzmir işsizliğin en çok olduğu yer. Koltuğunu denize çevirmişsin. Bir dön de bak şehir ne hale gelmiş" diye konuştu.

Günay'a Hüseyinoğulları Düğün Salonu ziyareti sırasında Sabri Kolçak İlköğretim Okulu, 4'üncü sınıf öğrencileri İrem Tozlu, Kübra Çalışkan ve Esra Eskici, sosyal bilgiler dersi için verilen ödevleri kapsamında talep ettikleri ropörtajı kabul etti. Bakan Günay, minik öğrencilerin sorularını yaklaşık 30 dakika yanıtladı.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Eylül 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.