Haberler

Turizmde 'çok hassas bölge' daraltıldı

Tarih: 24 Mayıs 2011 Kaynak: Dünya
Turizm Bakanı Günay, eğlence sektöründe çok hassas bölge'de kapsam daraltılmasıyla 24.00'a kadar müzik yapılamaz anlayışının değiştiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "çok hassas bölge" tanımlamasının önemli ölçüde daraltıldığını belirterek, "(Saat 24.00'a kadar bazı alanlarda müzik yapılamaz) gibi bir yanlış anlaşılma ve yerel yönetimlere fazla inisiyatif tanınmış anlayışlar vardı. Bunlar değiştirildi" dedi.

Günay, yeme içme sektörünün önde gelen yatırımcılarıyla, Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği'nin (TURYİD) ev sahipliğinde Ulus 29 Restoran'da öğle yemeğinde bir araya geldi.

Günay, alkollü içkilerin satışına yönelik düzenlemeler, vergi uygulamaları, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'ne ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Gürültü yönetmeliğiyle ilgili 2011 yılı başında bir toplantı yaptık. Konuyu Çevre ve Orman Bakanımız ile konuşmamız gerektiğini kararlaştırmıştık. Çevre ve Orman Bakanımız ile birlikte ortak bir toplantı yaptık ve eskiye göre bazı adımlar attık. Mesela 'çok hassas bölge' tanımlaması, önemli ölçüde daraltıldı. 'Saat 24.00'a kadar bazı alanlarda müzik yapılamaz' gibi bir yanlış anlaşılma vardı ve yerel yönetimlere fazla inisiyatif tanınmış anlayışlar vardı. Bunlar değiştirildi. Yalıtım olduğu ve çevreden şikayet olmadığı taktirde, herkesin, her zaman, her yerde müzik yapabileceği, eğlenebileceği konusunda bir fikir birliğimiz var. Ama dinlenme ve eğlenme arasında bir denge bulmak ihtiyacı belirdi. Başlangıca göre, olumlu mesafeler aldık."

TURYİD Başkanı Kaya Demirer de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bir araya gelmekten son derece memnun olduklarını dile getirerek, yaptıkları çalışmalarda verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Demirer, seçimlerde Günay'a başarılar dilediklerini, ileri ki dönemlerde yarım kalan işleri tamamlamak adına birlikte büyük başarılara imza atabileceklerine inandıklarını ifade etti.

 

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.