Haberler

Mersin sahilleri yabancıların gözdesi oldu

Tarih: 24 Mayıs 2011 Kaynak: NTVMSNBC Emlak Yazan: Mehmet Miras


15 yılda 10 bin daire satıldı... Rusya Devlet Başkanı Danışmanı Samaylov ve 20 milletvekili de bölgede yazlık sahibi oldu.

Ege'nin sahil kentlerinin ardından Akdeniz'in doğusu da yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya başladı.

Yatırımcıların yanı sıra Kuzey Avrupalı politikacılar da bölgede gayri menkul edinmeye başladı.

10 yıl önce Mezitli'de inşa etmeye başladıkları Çeçmeli, Erdemli ve Ayaş beldelerindeki "Liparis" adlı yazlık konutların turistlerin gözdesi haline geldiğini anlatan Sinan Group Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Yükselgüngör, müşteri portföylerinde başta Rusya olmak üzere Belçika, Hollanda, İsviçre ve Finlandiya'nın bulunduğunu anlattı.

Ruslardan 3-4 yıl öncesine göre neredeyse iki kat fazla ilgi gördüklerini anlatan Yükselgüngör, şöyle devam etti: Şimdiye kadar çok sayıda Rus halkına ev sattık. Hatta bunların arasında 20'den fazla Rus milletvekili de var. Kentimizi Rus halkının daha sık uğradığı mekanlar haline getirmek amacıyla Rus kafilelerine Mersin turu düzenliyoruz. Son olarak ise turumuza katılan Rusya Devlet Başkanı Danışmanı Sergey Nikolayeviç Samaylov'a daire sattık. Artık o da yazları ailesiyle Mersin'e gelecek."

ARTIK İLGİ DOĞU AKDENİZ'DE
Üst düzeydeki Rus müşterilerin ülke turizmine önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getiren Yükselgüngör, "Yabancı turistler artık denizi ve kumu bakir kalmış Doğu Akdeniz'i keşfetmeye başladı. Hedefimiz; kaliteli turisti çekebilmek. Rus milletvekillerinin ardından Devlet Başkanı'nın danışmanını kentimizde tatil yapacak olması, çalışmalarımızı olumlu yönde etkileyecek" dedi.

Yükselgüngör, gürültü ve stresten uzak tatil keyfi yaşayan yabancı konukların Mersin'den ve dairelerinden memnun kaldıklarını ifade etti.

2013 AKDENİZ OYUNLARI İLE BÖLGENİN YILDIZI PARLADI
Yükselgüngör, ayrıca Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın kent için teminat vermesi, 2013 Akdeniz Oyunları'nın kente verilmesi ve havaalanı yapılması ile turizmde hareketliliğin başladığına dikkati çekti ve şunları söyledi:

"Organizasyon, kentimize verildiğinden beri başta Ruslar olmak üzere bir çok kesimin Mersin'den ev alma girişimi olduğunu gördük. Bundan sonraki süreçte Mersin, bir turizm kenti olacak. Biz de bu süreçte yatırımlarımızı artırarak, daha çok turistin ev sahibi olmasını sağlayacağız."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.