Haberler

Bakan Günay, Metropolis'in ören yeri olacağını açıkladı

Tarih: 24 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Asır
Gençlik Haftası nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı koro, topluluk ve orkestralar Metropolis Antik Kenti Amfi Tiyatro'da ücretsiz konser verdi.

Konserden önce Yeniköy'de konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendisine geçtiğimiz hafta Torbalı Ticaret Odası yöneticileri tarafından iletilen Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması isteğini müjde ile cevapladı. Bu konuda girişimlerin hemen başlatılacağını söyleyen Ertuğrul Günay, ardından da Metropolis'teki kazı alanlarını gördü. Kazı Başkanı Yard. Doç. Dr. Serdar Aybek ve eski kazı başkanı Recep Meriç ile birlikte tarihi mozaik alanını da ziyaret eden Günay, bu mozaiklerin İzmir'in tanıtımında kullanılacağını belirtti.

Keşkek dövdü

Antik kentteki konsere katılmak üzere Torbalı'ya gelen Ertuğrul Günay, ilk olarak konuşma yapmak için Yeniköy'deki tarihi kahveye uğradı. İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve partililerin karşıladığı Günay, burada keşkek dövdü. Günay, daha sonra dövdüğü keşkekten yedi.

Milletvekili adayları Harun Özdemir, Cemil Bekle'nin de katıldığı ziyarette konuşan Ertuğrul Günay: "Seçim çalışmalarına Torbalı'dan başladım ve şu ana kadar 3 defa geldim. 9 Haziran'da ise Torbalı mitingi ile yeniden aranızda olacağım. İnşallah 5. kez geldiğimde de vekil olarak karşınıza çıkarım. Biz, İzmir'e kimseyi kırmaya değil, icraat yapmaya geldik. Diğer partiler bizi kötüleyeceklerine ne yapacaklarını söylesinler. Biz ağa çocuğu, paşa çocuğu değiliz. Halkın içinden çıkıp geldik. Bizi hor görüyorlar. Ama biz kimsenin kılık-kıyafeti veya yaşam tarzıyla ilgilenmiyoruz" dedi.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.