Haberler

Müziksev, İzmir'e 26. yıl armağanı

Tarih: 27 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Kahraman Durak
Türkiye'de ilk kez, sanat merkezi ve müze, Müziksev adı altında İzmir'de hayata geçti. İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper "Kentin sanat kimliğine bir armağan" dedi.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) kuruluşunun 26'ncı yılı anısına İzmir'e bir sanat merkezi olan Müziksev'i kazandırdı. Otantik Türk sazlarının yer aldığı Müziksev, keman sanatçısı Tuncay Yılmaz ve Emre Elibor konseri ile açıldı. Açılış törenine Kültür ve Turizm eski bakanı İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Günay, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve İzmir'in sanat ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri katıldı. İçinde 200 otantik sazın bulunduğu merkezinin açılış gününde emeği geçenlere teşekkür plaketi verilirken, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper kente kazandırdıkları tesisin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti.

Kentin sanatına ve turizmine katkı sağlayacağını da sözlerine ekleyen Sarper eğitim çalışmalarına hız vereceklerini ifade etti.

Aynı çatı altında
Otantik saz koleksiyonununu Müziksev'e vererek kentin sanat arşivine büyük bir katkı sağlayan Güner Özkan ise, böyle bir çatı altında sazların biraraya getirilmesinin kendisine mutluluk verdiğini ifade etti. Geleneksel sazların yanı sıra ses ve nota arşivinin de bulunduğu Müziksev, eğitim çalışmaları ve saz yapım ustalarına da ev sahipliği yapacak. Tüm çalışmaların yanı sıra kente gelen yabancı ve yerli turistlerin vazgeçilmez adreslerinden birisi olacağına kesin gözle bakılan Müziksev'in 160 kişilik konser sallonunda da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.