Haberler

Bayraktar: Trabzon tarihi kimliğine kavuşacak

Tarih: 30 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Kamil Anahar
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ eski Başkanı ve AK Parti milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar ile Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım yapılan alanda incelemelerde bulundu.

Başkan Gümrükçüoğlu, TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları kentsel dönüşümlerle Trabzon'un adeta nefes borularının açılacağını kaydetti. Gümrükçüoğlu, "Zağnos Vadisi gibi Tabakhane Vadisi'ni de bu kente yakışır hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hak sahipleriyle anlaşmaya vardığımız binaların yıkımların gerçekleştiriyoruz. Ayasofya, Zağnos, Tabakhane ve Çömekçi Kentsel Dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla Trabzon bir dünya kenti olacaktır. Bu panoramanın ortaya çıkmasında sözün sahibi olan ve bu büyük adımları atmamızda bizlere büyük katkı sağlayan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ eski başkanımız Erdoğan Bayraktar'a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. Erdoğan Bayraktar ise, "Yıldızlı, Zağnos, Tabakhane ve Değirmendere derelerinin temizlenmesi lazım. Zağnos'tan başladık, Tabakhane'den devam ediyoruz. Amacımız Trabzon'un güzelliklerini tekrar ortaya çıkarmaktır" diye konuştu. Kentsel dönüşümlerin çok zor bir iş olduğuna dikkat çeken Bayraktar, "Çünkü vatandaş evinden çıktığı zaman gene aynı şekilde bir eve kavuşmak istiyor. Ev almak isteyene de yüzde 30 indirimli ev veriyoruz. Kentsel dönüşümlerde elimizden gelen en büyük toleransı vatandaşlarımıza göstermeye gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı. Tabakhanede Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 685 binanın kamulaştırılacağını kaydeden Bayraktar, "Bu binaların 333 ile anlaşma yapıldı. Okullar kapandıktan sonra yıkım çalışmalarına yoğun ağırlık vereceğiz. Bu vadi yemyeşil olacak ve Trabzon'un nefes boruları açılmış olacak. Vadilerin denize kadar açılmasıyla Trabzon'un tarihi özelliği ortaya çıkacak" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.