Haberler

İzmir Dünya Turizm Oscar'ına aday oldu

Tarih: 30 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Asır
Avrupa'nın Lider Kruvaziyer Destinasyonu kategorisinde, İngiltere'deki komiteye yapılan başvurunun kabul edildiğini söyleyen Ekrem Demirtaş, "Biz bunu hak ediyoruz" dedi. Turizm sektöründe dünya çapında öneme sahip olan "Dünya Turizm Ödülleri"ne İzmir de aday gösterildi. "Avrupa'nın Lider Kruvaziyer Destinasyonu" kategorisinde İngiltere'deki Dünya Turizm Oscarları komitesine yaptıkları başvurunun kabul edildiğini söyleyen İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, "Güzel İzmirimiz bu ödülü hak ediyor" dedi. Jüri ile halk oylamasının da önemli olduğu ödül için http://www.worldtravelawards.com/vote adresinden İzmir butonuna basmak gerekiyor.

Başarı grafiği
İzmir'in kruvaziyer turizminde yakaladığı başarı grafiğiyle, kruvazyier şirketlerinin ilgi odağı haline geldiğini ifade eden Demirtaş, "2003 yılında İzmir'e kruvaziyer turizmiyle gelen yolcu sayısı sıfırken, 2011 yılında 650 bin yolcuya ulaştık. Odamızın kruvaziyer turizmini geliştirmek için yaptığı çabaların sonucunda, 2010 yılında 141 seferde 355 bin 899 yolcu geldi" dedi.

24 Mayıs 2011 itibari ile 64 sefer ve 132 bin 460 yolcuyu şimdiden ağırladıklarını söyleyen Demirtaş, "İzmir, kış aylarında da kruvaziyer gemi ağırlamaya yetkin, güvenli bir liman. Önümüzdeki sene ise 1 milyon yolcuyu hedefliyoruz. Bu rakamları daha da üst noktalara taşıyabilmemiz için tanıtım çalışmalarımızı artırmamız gerek. Dünya Turizm Oscarı'nı alarak, kentimizin tanıtımı açısından da çok önemli bir kazanç sağlayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. İzmir'in, keşfedilmekte olan bir destinasyon olduğu için şansının çok yüksek olduğunu belirten Demirtaş, Türkiye'den aynı katagoride yarışmaya katılan Kuşadası ve İstanbul limanlarına da başarı dilediklerini söyledi.

İşte rakiplerimiz
Amsterdam - Hollanda
Atina - Yunanistan
Cannes - Fransa
Kopenhag - Danimarka
Dubrovnik - Hirvatistan
Lizbon - Portekiz
Oslo - Norvec
Reykjavik - İzlanda
St.Petersburg - Rusya
Stockholm - İsvec
Venedik - İtalya

Nasıl oy verilecek?
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "160 farklı ülkeden turizm sektörünün duayenlerinin yer aldığı konseyin yaptığı değerlendirmenin yanı sıra, http://www.worldtravelawards.com/vote adresine yapılacak genel oylama da dikkate alınıyor. Bu nedenle tüm İzmirlileri, kentimize oy vermeye davet ediyoruz" dedi. Demirtaş, halk oylamasının başladığını ve 5 Ağustos'a kadar devam edeceğini açıkladı.

http://www.worldtravelawards.com/vote adresinden oylamaya kısmına giriliyor. Daha sonra sayfanın orta sağ kısmında bulunan yerden kayıt yapılıyor. Login kısmındaki bilgiler doldurulup register'a basılıyor.
Bu işlem bittikten sonra sayfada daha sonra görülecek detaylı form tamamlanıyor. Ardından site, 5 saniye içinde oy kullanacak kişiyi oylama alanına yönlendiriyor. Burada "Europe" bölümü seçiliyor. Daha sonra 16'ncı sırada gelen "Europe Leading Cruise Destination hanesindeki "İzmir" butonuna basarak oylama tamamlanıyor. Son olarak, oylamayı yapan kişinin, "World Travel Awards" sitesinden gelen maili onaylaması gerekiyor.

18 yıldır düzenleniyor
"World Travel Awards" 18 yıldan bu yana dünya genelinde farklı kategorilerde düzenleniyor. Yarışmada, en iyi havayolu, en iyi havaalanı, en iyi resort, en iyi plaj destinasyonu, en iyi butik otel, en iyi şehir oteli, en iyi kruvaziyer destinasyonu, en iyi kruvaziyer limanı, en iyi seyahat acentası, en iyi destinasyon gibi bir çok kategori yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'den, THY "En İyi Havayolu", İstanbul "En İyi Destinasyon", "Adam&Eve Antalya "En İyi Çift Oteli", Les Ottomans İstanbul "En İyi Butik Otel", Mardan Palace "En İyi Lüks Otel" ödülü kazanmıştı.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.