Haberler

Adıyaman sokaklarından gemi geçti

Tarih: 31 Mayıs 2011 Kaynak: Türkiye
Ulaştırma Bakanlığı tarafından Atatürk Baraj göletinde kullanılmak üzere gönderilen 30 yolcu kapasiteli gemi, meraklı gözlerin arasında Adıyaman'ın dar cadde ve sokaklarından geçti. Cadde üzerinde park eden araçlar nedeniyle ilerleyemeyen tırın önünü açmak için cadde üzerindeki araçları kaldırmak için insan gücü kullanıldı. Araçlar polisler, görevliler ve vatandaşların el birliği ile bulundukları yerden kaldırılarak kaldırıma yanaştırıldı.

Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İşletmeleri Genel Müdürü Yaşar Turan Aytaş Fatih'in Gemileri karadan yürütmesi gibi bizde Gemileri karadan yürüterek Denize indiriyoruz dedi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Atatürk Baraj göletinde kullanılmak üzere gönderilen 30 yolcu kapasiteli gemi, meraklı gözlerin arasında Adıyaman'ın dar cadde ve sokaklarından geçti.

İzmir'den Adıyaman'a kara yolu ilgi getirilen geminin Adıyaman sokaklarından geçişi esnasında ilginçlikler yaşandı. İl Özel İdaresi araç parkından polis eskortu eşliğinde çıkarılan gemi yüklü tır, Atatürk Bulvarı üzerinden Eski Kahta Caddesi üzerinde ilerledi.
Eski Kahta Caddesi üzerinde ilerleyen gemiyi gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, meraklı gözlerle gemiye baktılar. Cadde üzerinde araç parklarının olması ve caddenin dar olması nedeniyle tırın ilerlemesinde güçlükler yaşandı. Kaldırımlardaki ağaçların bazıları zarar görürken, elektrik ve telefon telleri kopmasın diye uğraş verildi.

Cadde üzerinde park eden araçlar nedeniyle ilerleyemeyen tırın önünü açmak için cadde üzerindeki araçları kaldırmak için insan gücü kullanıldı. Araçlar polisler, görevliler ve vatandaşların el birliği ile bulundukları yerden kaldırılarak kaldırıma yanaştırıldı.
Şehir merkezi içerisinden binbir zorlukla ilerleyen tır, Atatürk Baraj göletine kazasız belasız ulaştırıldı. Sitilce mevkiinde sahile kadar getirilen gemi iki vinç tarafından suya indirildi.

Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İşletmeleri Genel Müdürü Yaşar Turan Aytaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Sami Işık, İl Özel İdarenin çeşitli birim müdürleri geminin indirilmesi töreninde hazır bulundu. Aytaş, Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı tarafından iç denizlerde kullanılmak üzere 8 ile yolcu teknesi gönderildiğini ve bunlardan 7 tanesinin ilgili illere dağıtımının başladığını belirtti.

Aytaş, "Adıyaman, Burdur, Konya Beyşehir, Elazığ, Antep, Siirt, Erzincan illerine teknelerin teslimine başlandı. Fatih'in karadan gemiler yürütmesi gibi biz de karadan gemileri yürüterek denize indiriyoruz. İllere gönderilen bu yolcu gemilerimiz 13 metre boyunda, 4 metre genişliğinde, 11 deniz mili hız yapan bir yolcu teknemizdir. İçerisinde yanmaz kumaştan oluşan modern oturma koltukları, içecek servisi yapabilecek bölüm, mini buzdolabı vardır. Klimalı olan gemi, yolcuların daha iyi seyir yapabilmeleri için dizayn edilmiştir" dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.