Haberler

Kanalistanbul bereketi

Tarih: 31 Mayıs 2011 Kaynak: Sabah Yazan: Pınar Çelik


Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği, yeni bir Osmanbey yaratmak için Çılgın Proje'de yer bakmaya başladı. Başkan Orhan, "Sahile yakın olan yerde bir ticaret bölgesi yaratmak istiyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve kamuoyunda 'çılgın proje' olarak bilinen İstanbul'a ikinci Boğaz niteliğindeki kanal projesinin fizibilite çalışmaları yapılmadan talepler gelmeye başladı. Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği (OTİ- AD)'ın Başkanı Ali Ulvi Orhan, Kanal Projesi kapsamında oluşturulacak yeni şehirde, 'Yeni Osmanbey' ismi ile bir semt yaratmayı 10 yıllık projeleri arasına aldıklarını söyledi. Orhan, yeni Osmanbey içerisindeki gümrüksüz alanda bavul ticaretini resmileştirmeyi ve ihracat hacmi içerisine dahil etmeyi hedeflediklerini belirtti.

HAYAL GERÇEK OLABİLİR
Hazırgiyim üreticilerine yönelik dev bir showroom ve fuar alanı da konumlandırmak üzere girişimde bulunduklarını vurgulayan Orhan, "Moda ve alışveriş turizminin yanı sıra, havaalanı ve liman gibi merkezlere yakın olan bir yerde yeni Osmanbey'i yaratmayı planlıyoruz. Yer bakmaya başladık bile. Projenin yurtdışı satışlara da büyük ivme kazandıracağını düşünüyoruz" dedi. Osmanbey, Laleli ve Merter'in planlanmış bölgeler olmadığını gelişen hatlarla birlikte büyüdüğünü dile getiren Orhan, "İstanbul'da bir serbest bölge olması lazım. Hazırgiyimci için çok önemli. Hayal ama kanal projesi gerçekleşirse bizim projemiz de hayata geçebilir" dedi. Yeni Osmanbey için otel, restoran, kafe, showroom ve fuar merkeziyle büyük bir kompleks bölge yaratmak istediklerinin altını çizen Orhan, "Üretimin olmadığı tamamen ticaret merkezi konumunda bir bölge yaratmak istiyoruz" dedi.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.