Haberler

Güngören muhteşem bir kent parkına kavuşuyor

Tarih: 1 Haziran 2011 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Güngören Kent Parkı'nın tanıtımı ve Aliya İzzetbegoviç ile Spor Parklarının açılış törenine katılan Başkan Topbaş, "Bugüne kadar Güngören'e 240 milyon lira yaptık, daha fazlasını yapacağız. Her siyasi Güngören'deki Kent Parkı'nı hep konuşmuş. Ama birçok yerde olduğu gibi burada da yıkımı yaparak burayı park haline getirmek bize nasip oluyor" dedi.

Güngören Kent Parkı'nın Tanıtımı ve Toplu Açılış Töreni Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin öncesinde Şakir Yücel Karaman ve Ergün Turan ile Güngören'i gezen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açılacak parkları inceledi ve vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Kent Parkı'nın yapılacağı alana geçen Başkan Kadir Topbaş, alanı dolduran Güngörenlilere hitap etti.

Kent Parkının üstü yeşil altı otopark ve spor salonu
Göreve geldiklerinden bu yana İstanbul'a 39 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yılsonunda yatırımların toplam tutarının 44 milyar liraya ulaşacağını belirten Kadir Topbaş, "Biz yatırımların açılışını ancak toplu şekilde yapabiliyoruz. Proje tanıtımına ve temel atma törenine zamanımız olmuyor. Ancak burası 1994 yılından beri Güngörenlilerin beklediği bir proje olduğu için tanıtımını uygun gördük. Arzumuz insanlarımızın mutlu olması, bizleri de hayırla yad etmesi. Her siyasi Güngören'deki Kent Parkı'nı hep konuşmuş. Ama birçok yerde olduğu gibi burada da yıkımı yaparak burayı park haline getirmek bize nasip oldu. İstanbul'un yeşil alanlarını imara açıyor diyenlere burası ithaf olunur" diye konuştu.

Bugüne kadar Güngören'e 240 milyon lira yaptıklarını ancak bunun yeterli olmadığını ve ilçeye daha fazla yatırım yapacaklarını ifade eden Başkan Topbaş, Kent Parkı ile ilgili şunları söyledi; "Burası yeşil alan değildi, biz kazandırıyoruz. Burayı birilerinin her zaman iddia ettiği gibi ranta dönüştürmüyoruz. Alışveriş merkezi yapmıyoruz. Parka dönüştürerek halkımızın hizmetine sunuyoruz. Ana muhalefet başta olmak üzere bizi eleştirenlere ithaf olunur. Burasının yemyeşil ve bina bulunmayan bir park olarak tasarlanmasını istiyorum. Arkadaşlarıma talimatı verdim. Proje değiştirilecek. Buranın altına da otopark ve bayanlar için fitnes merkezi inşa edilecek."

"İstanbul'a 19.5 milyon metrekare aktif yeşil alan kazandırdık"
Başbakan Erdoğan'ın yerel yönetim anlayışını aynen sürdürerek İstanbul'a çok önemli yatırımlar kazandırdıklarını vurgulayan Topbaş, İstanbul'a bugüne kadar 19.5 milyon metrekare yeşil alan kazandırdıklarını dile getirerek şunları kaydetti; "İstanbulluların buluşma alanları diyebileceğimiz böyle noktalarını park haline getirerek demokrasi alanlarına dönüştürüyoruz. İstanbul şu anda bir dünya cenneti. Milyonlarca ağaç dikerek ve sahilleri İstanbullulara açarak şehrin gri görünümünü yeşile dönüştürdük. Sayın Başbakanımızın bahsettiği iki yeni şehre İstanbul'un yoğun alanlarındaki vatandaşlarımızı gönül rızasıyla taşımak istiyor. Böylece şehrin içinde nefes alınacak yeni alanlar oluşturulacak."

Ulaşım dev yatırımlarla rahatlatıldı
İstanbul'da bugün trafikte 3 milyon aracın bulunduğuna ve günde ortalama 600 yeni aracın trafiğe girdiğine dikkat çeken Başkan Kadir Topbaş, "Kent büyümesine rağmen trafikte kalma süresi 7 yıl öncesine göre azaldı. 44 kilometre devraldığımız metroyu 82.5 kilometreye taşıdık. Bu yıl da 44 kilometre daha metro açıyoruz. İnşallah 2014'te İstanbul'daki raylı sistem 320 kilometreye ulaşacak ve günde 5 milyon insan metro kullanacak. Karayolunda ise bugüne kadar 231 kavşak yaptık, 24 tanesi hızla devam ediyor. 405 kilometre de yeni yol yaptık. AK Parti'nin yerel yönetim anlayışıyla nerede bir sorun varsa bulmaya ve çözmeye çalıştık. Hizmetin ne anlam taşıdığını çok iyi biliyoruz ve İstanbullulara hizmet etmekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.

"Dünya İstanbul'u gıptayla takip ediyor..."
Plansız gelişen İstanbul'u yeniden düzenlemeye çalıştıklarını ve daha önce ne kadar yanlış varsa hepsini düzelttiklerini anlatan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "İstanbul'a temiz suyu getirdik, çöpleri temizledik, sahilleri temizleyerek denize girilebilir bir hale getirdik. Diğerleriyle aramızdaki fark bu. İstanbul'u dünya metropolleriyle yarışır hale getirdik. Şu anda dünya İstanbul'u gıpta ve hayretle takip ediyor. Her gelen yabancı konuk bunu söylüyor. Bu şehrin ve ülkenin geldiği noktayı dünya takip ediyor ve bize verilen görevi boşuna vermiyorlar. Bugüne kadar bırakın böyle uluslararası kuruluşlarda başkan olmayı aday bile olamıyorduk. Siz değerli İstanbullular adına UCLG başkanlığını gururla taşıyorum. Ülkemizin ve sizlerin, bizlerin geldiği nokta bu. Dünya liderlerinin yanında sığıntı gibi duran bir devlet anlayışı yerine adam gibi duran bir devlet adamı bakışı kazandırdık. Dünya bunu takdir ediyor. Öyle bir İstanbul ki yakın gelecekte neden olimpiyatları İstanbul'a vermiyoruz diyecekler. Belediyeciliği biz biliyoruz ve hizmetin en iyisini yapıyoruz. Çünkü bu şehre sevdamız var. İstanbul'u sizlerle elele dünyanın merkezi haline getirmek istiyoruz."

Babuşçu ve Karaman'dan Başkan Topbaş'a teşekkür...
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da Güngören'in yeşil alan bakımından çok kıt bir ilçe olduğunu belirterek, "Buradaki Kent Parkı bizim gündemimize geldiğinde Başkanımız Kadir Topbaş'ın mimar başkan yaklaşımıyla, ‘Ne yapılması gerekiyorsa hemen yapalım' dedi ve çalışmalar başlatıldı. Ergün Turan Bey de yakinen takip etti ve Büyükşehir Belediyemizin engin cömertliğiyle alan kamulaştırılarak yeşil alan olmak üzere yıkımı gerçekleştirildi" dedi.

AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki hizmet anlayışının insan odaklı olduğunu ve bugün bir marka haline geldiğini ifade eden Babuşçu, "Burası konut yada başka bir alan olarak dönüştürülebilirdi. Ama hizmet anlayışımızın bir gereği olarak Güngören halkına bir nefes alma imkanı sağlamak amacıyla bütün rant beklentilerini bir kenara itip insanımızın hayat bulacağı bir projeyi hayata geçiriyoruz. Başkanımız Kadir Topbaş'ın iradesi bu yönde olsaydı bu proje gerçekleşemezdi. Aynı zamanda UCLG Başkanı olan başkanımızın vizyonu buranın yeşil alan olarak halkımıza kazandırılması yönünde oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Buradaki ağaçların gölgesinde oturan vatandaşlarımızdan da ‘burayı kim yaptıysa Allah razı olsun' demelerini bekliyoruz. Sadece yapacaklarını söyleyen bir partinin il başkanı olarak böyle bir tanıtımda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ise, "Bizim için çok önemli olar bu projeyi gerçekleştiren ve ilçemize iki ayrı parkı kazandıran Başkanımız Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyorum. Kent Parkı'nın hikayesi 1994 yılında başladı. Dönemin Başkanı ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, buranın yeşil alan olmasını istedi ve planını yaptı. Ancak bugüne kadar geldi. Kadir Topbaş Güngören'e bu parkı hediye etti" şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından Kadir Topbaş, Aziz Babuşçu, Ergün Turan ve Şakir Yücel Karaman Güngören Kent Parkı ile açılışları yapılan Aliya İzzetbegoviç ve Spor Parkı Güngören'in yeşil alan eksikliğini önemli ölçüde giderecek. 16 bin metrekarelik Kent Parkı'nın altı da otopark ve bayanlar için fitnes merkezi olacak. Açılışı yapılan iki parka da toplam 3 milyon 550 bin lira harcandı.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.