Haberler

Times, Dilovası'nda olanları yazdı

Tarih: 1 Haziran 2011 Kaynak: NTVMSNBC
Times, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde yaptığı araştırmalarda 'anne sütünde ağır metaller saptadığını' açıklayan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun yaşadıklarına yer verdi.

Haberde, Hamzaoğlu'nun bu araştırması nedeniyle dört yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Haberin hemen başında, Dilovası'nın ambleminin deniz üzerindeki olgunlaşmış kirazlar olduğu belirtiliyor.

Ancak 45 yaşındaki Nimet Akagündüz'ün "Ben çocukken ağaçların altına otururdum. Rüzgâr estiğinde kirazlar ağzıma düşerdi. Ağaçlar o kadar sıktı ki, kaybolurdunuz. Ama şimdi fabrikalar hepsini mahvetti" şeklindeki sözlerine yer veriliyor.

45 bin kişinin yaşadığı ilçeyi 150'den fazla fabrikanın sardığı kaydediliyor.

Ancak kirlenmeye karşı mücadele eden bilimadamının hapisle tehdit edildiği belirtiliyor.

Hamzaoğlu'nun, Adalet ve Kalkınma Partili iki belediye başkanının şikayeti nedeniyle halkı korku ve paniğe sevk etmek iddiasıyla yargılandığı ifade ediliyor.

Gazete Hamzaoğlu'nun başına gelenlerin, AKP'nin ekonomik kalkınma adına çevreye büyük zarar verdiğini ve iktidarın kalkınma planlarına karşı çıkanları soruşturmalara uğrattığını savunan akademisyen ve eylemcileri birleştirdiğini belirtiyor.

Hamzoğlu'nun ise araştırmalarına devam etmekte kararlı olduğu ifade ediliyor ve "Ben bir bilimadamıyım. Sadece sonuçlar bulur ve onları sunarım. Başka bir şey yapmıyorum ve korkmuyorum" şeklindeki sözlerine yer veriliyor.

Haberde ayrıca, Hamzaoğlu'nun Dilovası'ndaki araştırmasına 2004'te Dilovası'ndaki başlıca ölüm nedeninin kanser olması nedeniyle başladığı hatırlatılıyor.

Anne karnındayken ağır metallere maruz kalması nedeniyle bazı el parmakları eksik ve nadir görülen bir deri hastalığıyla doğan 9 yaşındaki Diyar Çakan'ın babası da, 'Bir önceki belediye başkanı bize basına konuşmazsak hastane masraflarını ödemeyi vaat etti. Ama biz yine de konuştuk. Siyaset temiz olsaydı, havamız da temiz olurdu' şeklinde konuşuyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.