Haberler

Keçiören metrosuyla Başkent nefes alacak

Tarih: 2 Haziran 2011 Kaynak: Yeni Şafak
Keçiören Metrosu'nun devir-teslim töreni Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katıldığı törenle açıldı. 10 gün içinde sözleşme aşamasının başlayacağını belirten Soluk, "Metro tamamlandğında şehir içi trafiği rahatlayacak" dedi.

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Keçiören metrosunda 10 gün içinde sözleşme aşamasının başlayacağını belirterek, "Ankara ve Keçiörenlilere metronun zamanında yetişeceği müjdesini veriyoruz" dedi.

Keçiören metrosunun devir teslim törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Soluk, Keçiörenlilere müjde vererek, metronun zamanında hizmete gireceğini söyledi. Soluk, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür ederek 25 Nisan 2011 tarihinde Ankara Belediyesi ile devi protokolü yaptıklarını kaydetti. Keçiören metrosu için 24 Haziran'da firmalar arasında mali tekliflerin alınacağını belirten Bakan Soluk, 10 gün içinde sözleşme aşamasının başlayacağını ifade etti. 3 metronun 44 kilometre uzunluğunda olduğunu dile getiren Bakan Soluk, 3 metronun birbirinden farklı olacağını belirtti. İhaleyi 2 yıl gibi bir süreçte tamamlayacaklarını belirten Soluk, "Metrolar yer altında olacağı için bir olumsuzluk yaşamazsak bu süreci erken bitireceğiz. Arkadaşlarımız ağır bir yükün içine girecek. Ankara ve Keçiörenlilere zamanında yetişeceği müjdesini veriyoruz. Şehir içi trafiği rahatlayacak. Metro Ankara'ya yeni bir hayat oluşum kazandıracak. Metronun bugüne kadar yapımında emeği olan Gökçek ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ANKARA'NIN NÜFUSU YILDA 100 BİN ARTIYOR

Başbakan Yardımcısı Çiçek ise, Ankara metrosunda Keçiören hattının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin nüfus artışını dikkate alarak metro çalışmasını başlattığını belirterek, bugüne kadar 830 trilyonluk bir kaynak harcandığını ifade etti. Artık metronun bundan sonraki kısmını Ulaştırma Bakanlığı'nın yapacağını söyleyen Çiçek, metro çalışmalarının muhatabının Ulaştırma Bakanlığı olduğunu dile getirdi. Bakan Çiçek, hükümet olarak Ankara metrosunun yapımı için 3 katrilyon gibi bir rakam ayırdıklarını anlatarak, "Ankara Belediyesi ile bu rakam 4 katrilyona ulaşacaktır. Ankara'da ulaşım meselesi önceliğimizdir. Ankara nüfusu her sene 100 bin artıyor. Bu hizmetleri zamanında gerçekleştiremezsek kat kat fazla olur. Metro meselesi Ankara'nın öncelikli meselesidir" dedi.

ŞU ANA KADAR 126 MİLYON LİRA HARCANDI

Keçiören ilçesinin metrolarla daha büyük bir hizmete kavuşacağını dile getiren Çiçek, Ankara ve tüm Keçiörenlilere hayırlı olmasını istedi. Gökçek de, Keçiören metrosunun ihale tarihinin resmen belli olduğuna dikkat çekerek, "Tünellerden golf arabaları ile geldik. 9 bin 200 metre uzunluğunda olan metro 10 bin 582 metreye çıkarılacak. Keçiören metrosunun yüzde 41'i bitti. Ankara Belediyesi olarak metroyu Ulaştırma Bakanlığına devrettik. Yerel seçimlerden önce Keçiören Metrosu çalışıyor olacak. 24 Haziran 2011 tarihinde ihale yapılmış olacak. Biz şu ana kadar 126 milyon para harcadık" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.