Haberler

Kanal İstanbul bahane, 'çılgın reklam' şahane

Tarih: 3 Haziran 2011 Kaynak: Radikal Yazan: Nuriye Doğu
Başbakan'ın çılgın projesine talip İnanlar İnşaat'ın Başkanı Serdar İnan, "Geleceğin İstanbul"u için insanları sarsmak istedim" diyor.

Son birkaç gündür televizyon kanallarında dönen İnanlar imzalı ‘Dünya başkenti İstanbul' başlıklı reklam filmi çılgın proje tartışmalarını yeniden ateşledi. Daha önce Başbakan Erdoğan'ın peş peşe açıkladığı kanal ve iki yeni şehir projelerinin yapımına talip olduğunu açıklayan İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, bu kez de geleceğin İstanbul'unu yarattığı reklam filmiyle televizyon kanallarında boy gösteriyor.

Senaryosunu da mimar Serdar İnan'ın yazdığı 45 saniyelik reklam filmi uzay çağı efektleriyle gelecekteki İstanbul'a atıfta bulunuyor. Reklam filmi ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi omayacak' başlığıyla dönmeye başlıyor, Görüntülerde ‘Kanal İstanbul'dan da bahsedilerek, efektlerle İstanbul bölünerek, adeta iki yeni şehir projesi canlandırılıyor.

Bu reklam filmini özellikle ilgi çeksin diye yaptıklarını ve İstanbul'un fethinin 558. yıldönümü olan 29 Mayıs'ta yayına verdiklerini belirten İnan, "İstanbul'un geleceğini göstermek istedik. İnsanlar sarsılıp, geleceği görsün diye yaptık" diyor. Çılgın projelerle ilgili herkesin olumlu, olumsuz bir şeyler söylediğini ama kimsenin bir fikir sunmadığını savunan İnan, projelere talip olduğunun altını çiziyor. İnan, "Eski zihniyetle İstanbul gelecekte bir köye dönüşür. Projeler benimmiş gibi duruyor olabilir ama alakası yok, sadece dikkat çekmek istedik" diyor.

Reklam filmini Erdem Çetinkaya yönetmenliğinde Miva Film çekti. Görsel efekt ve animasyonlarla bir haftada hazırlanan filmin devamı gelecek. İnanlar'ın reklam filmine sektörden de olumlu, olumsuz tepkiler geliyor. İnanlar'ın projeye talip olduğunu, şimdi de reklamlarla boy gösterdiğini belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, "Şirket politikasıdır ama daha proje netleşmeden bu tip şeyler için erken" diyor. Dumankaya, projelere ‘talip çıkmak' için ise erken olduğunu söylüyor.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.