Haberler

Denizli, trenine kavuşuyor

Tarih: 3 Haziran 2011 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Ufuk Soyhan

2008'de meydana gelen kazadan sonra bakıma alınan demiryolundaki yenileme çalışmalarını inceleyen Vali Yavuz Erkmen, "Yolculuk artık daha konforlu olacak" dedi.Aydın Tren Garı'nda 3 Şubat 2008 tarihinde motorin yüklü bir vagonun raydan çıkmasıyla meydana gelen tren kazasının ardından, 3 Mart 2008'de demiryollarına bakım yapılması için durdurulan Denizli-İzmir tren yolu hattı 9 Haziran'da açılacak.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, daire müdürleri ve davetliler 3 yılı aşkın bir süredir tren seferlerinin yapılmadığı İzmir-Denizli hattındaki Buharkent-Goncalı istasyonları arası düzenlenen inceleme gezisine katıldı. Buharkent istasyonundan başlayan gezide, demiryolu yenileme çalışmalarını inceleyen Vali Erkmen ve beraberindeki heyete, TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş tarafından yenileme çalışmaları hakkında bilgi verildi. Daha sonra heyet, 3 yılı aşkın süredir Denizli'ye uğramayan trenle Denizli'ye hareket etti.

Teşekkür etti
2008 yılından bu yana yapılamayan Denizli-İzmir tren seferlerinin 9 Haziran'da başlayacağını belirten Vali Erkmen, seferlerin daha konforlu trenlerle tekrar başlayacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erkmen, "Demiryolu ulaşımında vatandaşımızın can güvenliği önemli bir sorundu. Eski demiryolunda raylar arasındaki traversler ağaç olduğu için trenler sürat yapamıyordu. Sürat yapınca kazalar meydana geliyordu. Bunu önlemek için Ulaştırma Bakanlığı bu konuda bir karar alarak rayları ve traversleri yenileme çalışmalarına başladı" diye konuştu.

Bir süre önce İzmir-Nazilli hattının hizmete girdiğini kaydeden Erkmen, "Buharkent-Goncalı arasındaki çalışmalar tamamlandı. 9 Haziran'a kadar diğer eksiklikler de giderilip Denizli-İzmir arası tren seferleri resmi olarak başlamış olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Seferlerin yeniden başlıyor olmasının mutluluk verici olduğunu kaydeden Başkan Zolan da, "3 yıllık bir bekleme süresi yaşadık. Gördüğümüz konfor ve rahatlık da beklemeye değdiğini gösteriyor. Denizli-İzmir artık daha rahat kavuşacak. Bu Denizli için çok önemli bir gelişme" diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Erkmen ve Başkan Zolan, makinist koltuğuna giderek bir süre burada yolculuk etti. Yolculuğun tamamlanmasının ardından heyet, Denizli Tren Garı'nda incelemede bulundu.

Günde üç sefer
Goncalı-Denizli istasyonları arasındaki 10 kilometrelik demiryolu yenileme çalışmalarının 9 Haziran tarihine kadar bitirileceği ifade edilirken, Denizli-İzmir arasında ilk etapta üç gidiş üç geliş olmak üzere toplam altı sefer yapılacak. Denizli'den İzmir'e 05.45, 08.05, 16.10 saatlerinde hareket edecek olan tren, İzmir'den de Denizli'ye 08.09, 14.20 ve 15.30 saatlerinde hareket edecek. Daha önce 6.5 saat süren Denizli-İzmir arası, yenilenen demiryolu ve yeni trenlerle 4 saate inecek.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.