Haberler

Kongre turizminin başkenti olacak

Tarih: 6 Haziran 2011 Kaynak: Sabah Yazan: Metin Can
İş dünyasının gözde merkezi olmak isteyen Nevşehir'i 500 milyon dolarlık Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli'nin heyecanı sarmış durumda

Kapadokya bölgesinin en önemli merkezi Nevşehir, turizm yatırımlarını çeşitlendiriyor. En büyük hedef ise dünyanın etkin kongre merkezleri arasına girmek. Nevşehirliler bu hedefe oldukça yakın görünüyor. Şehrin kanaat önderlerinin yoğun çabası sayesinde kente 500 milyon dolar değerinde dev bir Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli kuruluyor. Kentte turizmin yanı sıra sanayide de ciddi atılımlar yaşanıyor. Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yakın zamanda 70'e yakın fabrika hayat geçirildi. Buradaki sanayi parselleri dolunca da ikincisi kuruldu. Şehrin öne çıkan diğer gelişme noktası ise yarım milyar doları bulması beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları. Belediyenin öncülüğünde ilerleyen projeler tamamlandığında şehrin yeni bir kimliğe bürünmesi bekleniyor.

GLOBAL MARKA HEDEFİ
Şehre önemli bir ticari üstünlük getirecek olan kongre tesisinin inşasına temmuzda başlanması planlanıyor. Göre Boğazı mevkiinde yapılacak projeyi uluslararası finans kuruluşu The International Co-ordination Programme for Economic Development'ın (ICPED) İtalya'daki ortağı konumundaki Frınbank gerçekleştiriyor. 2 bin 500 kişi kapasiteli tesis 3 yılda tamamlanıp 20 yıl işletildikten sonra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'na devredilecek.

VIP hizmeti var
Kongre projesinin hayata geçmesinde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız'ın büyük emeği var. Zaten projenin tasarım ve mimarisini de kendisi hazırlamış. Uluslararası Kapadokya Kongre Oteli'nin 747 oda ile 1.600 yatak kapasiteli olarak hizmete kazandırılacağını anlatan Parmaksız, 540 kişilik konferans salonunun yanı sıra çeşitli büyüklüklerdeki toplantı salonu ve VIP salonlarının da otelde yer alacağını ifade ediyor. Ayrıca otelde açık ve kapalı yüzme havuzları, sauna ve Türk hamamı gibi mekanların da yer alacağını anlatan Parmaksız, helikopter kullanacaklara özel pist yapacaklarını da belirtti.

Sanayide de atağa kalktı
Nevşehir ekonomisini canlandırmak için uzun zamandır çalışmaları devam eden organize sanayi bölgesi çıkarılan teşvik yatırımları ile tarihinin en önemli yatırımlarını çekmeyi başardı. Şehirdeki başlıca yatırımlar arasında; gıda, tekstil, şarap, rakı, tuğla, kiremit ve çimento gibi sektörler öne çıkıyor. Yılda 2 milyon turisti ağırlayan kentte lüks oteller dikkat çekiyor. Kentsel dönüşümde büyük adım atan kent, 400 milyon TL'yi aşan bu dev yatırımıyla çarpık kentleşmenin önüne geçmeyi hedefliyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.