Haberler

Yeni ortaklarla 500 milyon Dolar yatıracak

Tarih: 6 Haziran 2011


L'ist İstinye projesinden sonra yola yeni yabancı fonlarla devam edeceklerini söyleyen Krea'nın patronu Hakan Kodal, 3 büyük yatırım için kolları sıvadı.

Merrill Lynch'in yüzde 25 ortaklığıyla 2006'da Türkiye'de kurulan krea Gayrimenkul, yola yeni fonlarla devam edecek. krea Gayrimenkul Başkanı Hakan Kodal, Merrill Lynch ortaklığıyla Neo konseptli 4 alışveriş merkezi yaptıklarını belirtti. Kodal ayrıca 200 milyon dolarlık bir yatırımla 150 konutluk L'ist İstinye projesini de devreye aldıklarını söyledi. Bundan sonra projelerini farklı yabancı fonlarla sürdürüreceklerini anlatan Kodal, bir İngiliz fonuyla görüşmelerinin son noktaya geldiğini vurguladı.

'BUTİK OTEL YAPACAK
L'ist İstinye projesinin tamamlanmasının ardından yeni projeler için de hazırlık yaptıklarını ifade eden Kodal sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzde üç farklı konut projesi var. Bunlardan birini İngiliz bir fonla yapacağız. Avrupa Yakası'nda 28 dönüm arazi üzerinde 150 ünitelik bir proje olacak. Bir diğer projemiz de kat karşılığı, 30 ünitelik butik bir proje olacak. Yine yabancı bir fonla görüşme halinde olduğumuz 700 ünitelik orta üstü segmente hitap edeceğimiz bir projenin daha çalışmalarını yürütüyoruz." Kodal, biri ekim ayında diğerleri ise 2012'de başlayacak projeler için 500 milyon dolara yakın yatırım yapacaklarını da kaydetti. Şu anda çok sayıda yabancı fonun yeniden Türkiye'yle ilgilendiğini kaydeden Kodal, "Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yabancı fonlar mutlaka bize uğruyor" diye konuştu. Kodal'a göre yabancı yatırımcılar her dönem Türkiye'ye sıcak bakıyor ancak realize olan yatırım sayısının az. Özellikle arazi piyasasındaki rekabetin hızla arttığına değinen Kodal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz günlerde bir projeyle ilgilendiğimizi açıkladık. Kimse oranın farkında değildi. Bu haberi duyanlar bizden önce gidip arsayı daha yüksek bedele satın aldı" diye konuştu.

'AVM YAPMAYIZ, SATIN ALIRIZ'
Kodal, bünyelerinde alışveriş merkezi yatırımları da bulunduğunu hatırlatarak "Bundan sonra sıfırdan AVM geliştirmeyi düşünmüyoruz. Arsa maliyetleri yüksek ve yatırımın geri dönüşü çok uzun oluyor. Ancak çok iyi olan AVM'leri satın alma yoluyla bu işimizi büyütebiliriz" dedi. Kodal, ayrıca ofis projeleriyle de ilgilendiklerini söyledi.

'Projeler işletmeleriyle yarışacak'
Gayrimenkul sektörünün son dönemde çok geliştiğini, özellikle de görselliğin ön planda olduğu, 3D'li projelerin birbiriyle yarıştığını söyleyen Kodal, "Bundan sonra projeler satıştan sonra işletme performanslarıyla yarışacak" dedi. Ayrıca aidat ve diğer işletme maliyetlerinin de çok arttığına dikkat çeken Kodal, projelerin bu kriterleriyle de öne çıkacağınıkaydetti. Kodal, tüketicilerin ev satın alırken sadece görüntüsüne değil bu işletme özelliklerine de özen göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.