Haberler

Venedik'te Türkiye'nin günü

Tarih: 6 Haziran 2011 Kaynak: Radikal
Venedik Bienali'ndeki Türkiye pavyonu bugün açılıyor. Ayşe Erkmen'in bir tür su arıtma sistemi olan enstalasyonu hazır. Merakla beklenen uluslararası sergi cumartesi başlayacak.

Ayşe Erkmen in renkli borulardan oluşan enstalasyonu Venedik teki tarihi binada kuruldu.

Dünya sanatının en büyük sergisi, Venedik Bienali yarın açılıyor. Pek çok ülkenin ulusal pavyonlarda kendi çağdaş sanatını gösterdiği Bienal'deki Türkiye pavyonu da bugün saat 12.00'de açılacak. Türkiye'ye ayrılan alanda, Ayşe Erkmen'in yaptığı ‘Plan B' adlı iş sergileniyor. Fulya Erdemci'nin küratörlüğünde hazırlanan iş, Venedik kanallarındaki suyun arıtılıp tekrar kanala bırakıldığı, renkli borulardan oluşan karmaşık bir mekanizma.

Bu yılki teması ‘Illuminations' (Aydınlanmalar) olarak belirlenen Bienal sergisinin küratörü Brice Curiger ‘ışık ve gölge' temalı işlerin öne çıktığı bir sergi hazırladı. 89 ülkeden sanatçıların yer aldığı sergide Tintoretto resimleri de var, Morizio Cattelan'ın enstelasyonu da. Bu büyük sergi yanı sıra, ABD, İngiltere, Fransa, Brezilya gibi pek çok ülkenin ulusal pavyonlarında kendi seçtikleri sanatçıların işleri yer alıyor. Resmi açılıştan önce, sanat profesyonellerinin gezdiği Bienal'de özellikle Amerikan pavyonundaki ters dönmüş tank ilgi çekti. İngiliz James Turrell, Monica Bonvicini, Ryan Gander, Cindy Sherman ilk dikkat çeken sanatçılar oldu. Tabii ki kentin dört bir yanına yayılan özel sergiler ve büyük müzeler de hareketlenmiş vaziyette. Önceki gün Fransız milyarder François Pinoult'nun müzesi ‘The World Belongs To You' adlı büyük sergiyi, Naomi Campbell'dan Salma Hayek ve Silvio Berlusconi'ye kadar bütün şöhretlerin katıldığı görkemli bir resepsiyonla açtı.
İngiltere Pavyonu'nda Mike Nelson ise, İstanbul'daki tarihi Büyük Valide Han'ın bir odasını Venedik'e taşımış oldu. Sanatçı, 2003 İstanbul Bienali sırasında bu mekanı geçmişe yolculuk eden bir enstalasyon için kullanmıştı. Bienal, 27 Kasım'a kadar açık kalacak.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.