Haberler

Sancaktepe 2012 Spor Başkenti

Tarih: 6 Haziran 2011 Kaynak: Yeni Şafak
Sancaktepe'de uluslararası ölçekte yapılacak olan olimpik spor salonu, olimpik yüzme havuzu ve konferans salonunun temeli atıldı. Temel atma törenine Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Temel atma törenine katılan ve bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'yi Avrupa standartlarında bir ülke yapmak için uğraştıklarını belirtti. Bağış; "Bu mahalleye Eyüp Sultan adını veren halkımız Fatih'in İstanbul'u fetih ettiği bir günde bu muhteşem kompleksin temelini atıyor" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yaptığı konuşmada İstanbul'un 2012 Avrupa spor başkenti olduğunu belirterek spor yapmanın ve sporun önemine dikkat çekti. Mutlu; "İl özel adresi ve iş adamımızın desteği ile yapılacak bu komplekste sağlıklı nesiler yetiştirilirken dünya çapında sporcularda buralardan çıkmış olacak" dedi.

Kültür ve modern spor sarayı niteliğindeki kompleksin Sancaktepe'nin kültürel ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise yaptığı konuşmada "Artık Sancaktepe modern şehirciliğin yanı sıra sporda da marka olmuş bir belediyedir. Futbolda 3. Lig'de, güreşte 2. Lig'de, Uzakdoğu sporlarında Türkiye ve Avrupa çapında derecelerimiz var. Toplamda 4 bin 500 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Sancaktepe gençleri artık bu dev spor tesislerinde eğitimlerine devam edeceklerdir" dedi.

OLİMPİK KAPALI YÜZME SALONU HAYIRLI OLSUN

Sancaktepe Olimpik Yüzme Havuzu Enine 20, boyuna 10 kulvara sahip olup 25x50 metrelik bir alan kaplayacak. Haftanın belli saatlerinde halka da açık olan tesis bünyesinde, engelliler ve 0-6 yaş arası çocuklar için havuzlar da yer alabilecek. Diğer yandan spor salonu binası inşaatıyla birlikte yapılacak 600 kişi kapasiteli modern konferans salonu da yapılan kompleksin diğer ayağını oluşturuyor.

Dev hastane...

Uzun süredir sağlık alanında sıkıntılara maruz kalan Sancaktepeliler artık kendi hastanelerinde tedavi olabilecekler. Bugüne kadar uzak ilçelere giderek dertlerine derman arayan vatandaşlar şimdi hemen hemen her mahalleye bir sağlık ocağına kavuşurken şimdi de Avrupa standarlarında Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kavuşuyor... Öte yandan Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi de Sancaktepe'de açılacak.

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.