Haberler

Miniaturk'de 2 butik müze, keşfedilmeyi bekliyor

Tarih: 8 Haziran 2011 Kaynak: Türkiye
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Basın Danışmanlığından yayınlanan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk ve tek açık hava müzesi olan Miniaturk, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistten yoğun ilgi görmesine rağmen, müzenin içindeki Panorama Zafer Müzesi ve Kristal İstanbul, kapalı mekân olduğu için pek çok ziyaretçinin dikkatinden kaçıyor. Oysa her iki müze de hem gezmek hem de öğrenmek için iyi birer alternatif.

Miniaturk'ün içindeki iki butik müze Kristal İstanbul ve Panorama Zafer Müzesi, keşfedilmeyi bekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Basın Danışmanlığından yayınlanan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk ve tek açık hava müzesi olan Miniaturk, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistten yoğun ilgi görmesine rağmen, müzenin içindeki Panorama Zafer Müzesi ve Kristal İstanbul, kapalı mekân olduğu için pek çok ziyaretçinin dikkatinden kaçıyor.

Oysa her iki müze de hem gezmek hem de öğrenmek için iyi birer alternatif.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş'nin Miniaturk'te açtığı Kristal İstanbul, dünyanın ilk ve tek kristal müzesi. Cam, ışık ve yüksek lazer teknolojisini tarihle buluşturan müzede sergilenen birbirinden değerli 16 tarihi eser, kristal cam içine lazer yöntemiyle üç boyutlu resim işlenmesiyle oluşturuldu.

Eserler, kristaller içine işlenen tarihi güzelliği daha iyi yansıtabilmek için loş bir ortamda ve altlarına konulan ledlerle farklı renklerde serileniyor.

Eserlerin altına yerleştirilen sessiz motor sistemiyle figürler, her beş saniyede bir renk değiştiriyor.

Galata Kulesi, Sultanahmet Camii, Fatih Camii, Haydarpaşa Garı, Kız Kulesi, St. Antuan Kilisesi, Topkapı Sarayı, Eyüp Sultan Camii ve Rumeli Hisarı, görenleri kendine hayran bırakıyor.

-KURTULUŞ SAVAŞI'NI ÜÇ BOYUTLU SEYRETME FIRSATI-
Panorama Zafer Müzesi, bir yandan kazanılan savaşı gözler önüne sererken diğer yandan önemli bir eğitici fonksiyon üstleniyor.

Fonda, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarından seçilen sahneler, üç boyutlu maketler, ses ve ışık unsurlarıyla bütünleşerek ortaya canlı bir kompozisyon çıkıyor.

Böylece, tarihin önemli kesitleri adeta bir zaman tünelinden geçercesine gezilebilecek bir mekana dönüşüyor.

Cumhuriyet'in yakın tarihinin panoramik bir gerçeklikle yansıtıldığı Zafer Müzesi'nde aynı zamanda Atatürk Fotoğrafları Sergisi'ni de gezmek mümkün.

Sergide, Atatürk'ün tarihe ve geleceğe yön veren sözleri de yer alıyor.

Giriş ücreti tam 5, öğrenci 2 TL olan ve haftanın 7 günü hizmet veren Miniaturk'e gelenler her iki müzeyi de ücretsiz ziyaret edebiliyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.