Haberler

'Saraydan taht kaçırma'ya soruşturma

Tarih: 8 Haziran 2011 Kaynak: NTVMSNBC
3. Selim'in tahtını lojmanına taşıttığı öne sürülen Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Benli hakkında soruşturma açıldı.

Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Yusuf Benli'nin Harem Hünkar Sofrası bölümünde bulunan 3. Selim tahtını lojmanına taşıttığı iddiasıyla ilgili olarak Kültür Bakanlığı'nca en üst düzeyde soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz hafta Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Yılmaz, Topkapı Sarayı'nda incelemelerde bulundu. Zülküf Yılmaz, incelemeleri sonucunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a bir rapor sundu.

Günay bu rapor doğrultusunda dün, Teftiş Kurulu'na talimat verdi. Milliyet gazetesinin haberine göre; bakanın bizzat görevlendirdiği müfettiş bugün itibariyle incelemelere başlıyor.

Tahtın lojmana taşıtılmasıyla ilgili iddiaların incelenmesi için Teftiş Kurulu'nun hemen görevlendirilmemesi tartışmalara yol açmıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada normal prosedürün işlediği, ilk önce Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün inceleme yaptığı, hazırlanan rapor doğrultusunda soruşturmanın Kültür Bakanı'nın kararıyla Teftiş Kurulu'na aktarıldığı belirtildi.

Bakanlığa bağlı Teftiş Kurulu müfettişi savunmaları ve ifadeleri aldıktan, incelemesini yaptıktan sonra Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Yusuf Benli hakkındaki raporunu Ertuğrul Günay'a sunacak. Benli ile ilgili kararın ne zaman sonuçlanacağı ise henüz netlik kazanmadı.

SELİM'İN TAHTINI JACKSON DA İSTEMİŞTİ
Fransız gazetesi Le Figaro, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Yusuf Benli'nin, 3. Selim'in tahtını lojmanına taşıtmak istediği iddialarına sayfalarında yer verirken, tahtın 1992'de Michael Jackson tarafından klipte kullanmak üzere istendiğini ancak buna izin verilmediğini hatırlattı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.