Haberler

Uludağ'a otopark müjdesi

Tarih: 8 Haziran 2011 Kaynak: Olay
Vali Şahabettin Harput, Uludağ'ın yıllardır çözülemeyen otopark sorunu konusunda müjdeli haber verdi.

Harput, yaptığı yazılı açıklamada, 1. Bölge imar planının onaylanmasının kesinleştiğini bildirerek, bunun ardından Beyaz Cennet'in en önemli sorunu otopark yapımı işine el atıldığını söyledi. Harput, yeni imar planına göre 1. Bölge'de 400 ve 800 kapasiteli iki tane otopark yerinin kesinleştiğini belirterek, "Çevre Orman Bakanlığı bu iki otopark yeri için yap, işlet, devret yöntemi ile ihaleye çıkıyor. İhale 28 Haziran 2011 Salı günü saat 14.30'da Çevre ve Orman Bakanlığında yapılacak. Bu iki ihale ile Uludağ'ımızın önemli bir sorunu olan otopark sorunu ciddi olarak ortadan kalkacak. İhaleyi alacak firma ya da firmalar, bu iki otoparkın bulunduğu bölgeye yönetim merkezleri, sosyal tesisler , tuvaletler, alışveriş merkezleri de yapacaklar. İnşaatlar 5 yıl içinde bitirilecek, ihaleyi kazanan firma burayı 29 yıllığına işletecek" dedi.

FAZLALIKLAR YIKILDI...

Vali Harput, otellerin imar planına uygun olmayan bölümlerinin yıkımına ilişkin de şu bilgileri verdi:

"Bu otellere 31 Mayıs'a kadar süre verilmişti. Bu yıl hava şartlarının iyi gitmemesi dolayısıyla bir kısım vatandaşlarımız bu taahhütü yerine getirmekte zorlandılar. Ama memnuniyetle ifade edeyim ki Uludağ'da oteli bulunan işletmesi bulunan vatandaşlarımız Çevre Orman Bakanlığımızla yapmış oldukları protokole uyarak çok güzel bir sorumluluk örneği sergilediler. Ve otellerinin yıkılması gereken yerlerini büyük çoğunluğu yıkarak uygunluk belgesi almaya hak kazandılar. Şu ana kadar Uludağ'daki 17 adet büyük otelden 5 tanesinin yıkım işleri tamamen bitti. 7 tanesinin büyük çoğunluğu bitti, geriye kalan 5 tanesinde de işlemler devam ediyor. Böylece, Uludağ 2011-2012 kış sezonuna çok daha güzel bir şekilde sorunsuz olarak girecek."

Vali Harput ayrıca, Uludağ'ın yaz aylarında da kullanılması için spor tesisleri yapmadıklarını hedeflediklerini de dile getirerek, bu kapsamda içinde 1 tane büyük spor salonu, 1 tane büyük nizami spor sahası, 9 tane küçük spor alanı ve tenis kortlarının bulunduğu spor kompleksinin yakın zamanda ihaleye çıkarılacağını da bildirdi.

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.