Haberler

Van Gölü'nde ilk deniz otobüsü

Tarih: 9 Haziran 2011 Kaynak: NTVMSNBC
Van'dan Bitlis'in Tatvan ve Ahlat ilçelerine göl üzerinde yolcu taşıması yapacak deniz otobüsü, ilk seferini yaptı.

Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı tarafından Van'a tahsis edilen ve Tatvan'daki tersanede monte edildikten sonra göle indirilen "Erek" isimli deniz otobüsü, 1,5 saat süren yolculuğun ardından Van iskelesi'ne yanaştı.

Deniz otobüsünün tanıtımını yapan Vali Münir Karaloğlu, gölde hızlı ulaşım araçlarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu kapsamda Van Gölünde sefer yapacak 2 deniz otobüsü alındığını ve bunlardan birinin bugün itibariyle göle indirildiğini söyledi.

Deniz otobüslerinin alınmasının göle canlılık kazandıracağını vurgulayan Karaloğlu, ''Bu deniz otobüslerimiz ile Van'a gelen turistlere, Bitlis'in Tatvan ve Ahlat ilçelerini gezdireceğiz. Biz, kent turizmini sadece Van olarak değil, Van Gölü havzası olarak düşünüyoruz. Bunun için de mutlaka Van Gölü üzerinde bizim seyrüseferde kullanacağımız hızlı deniz araçlarına ihtiyacımız var. Yeni alınan iki deniz otobüsü ile bunu başlatmış olduk'' dedi.

Karaloğlu, diğer deniz otobüsünün de yıl sonuna kadar ellerinde olacağını ve gelecek yıldan itibaren hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

Tanıtıma katılan Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli de 1 milyon 240 bin liraya mal olan 15 metre uzunluğundaki deniz otobüsünün 75 yolcu kapasiteli olduğunu vurgulayarak, deniz otobüslerinin Van Gölü'nün sodalı suyuna karşı özel üretildiğini ve saatte 30 deniz mili hıza ulaştığını dile getirdi.

Tanıtıma Vali Yardımcıları Murat Uzunparmak, Nurullah Ertaş, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.