Haberler

'Tarihi yarımada'ya araç girişine yasak geliyor

Tarih: 14 Ocak 2006 Kaynak: Milliyet

'Tarihi yarımada' olarak adlandırılan Eminönü ve çevresindeki atölye ve toptancıların taşınması için yapılan tebligatlardan sonra, bölgeye araç girişi de engellenecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Tarihi yarımada'da çevre kirliliğine neden olan atölyeler, toptancılar ve depoların taşınmasıyla ilgili tebligatlar yapıldığını ve belli süreler verildiğini belirterek, "Bir müddet sonra oraya araç girişlerine müdahale etmek durumundayız" dedi.

Topbaş, yaptığı açıklamada, her dönem tarihi yarımadayı eski haline getirmek ve buradan turizm girdisi sağlayabilmek için çalışmalar yapıldığını, ancak ciddi anlamda uygulamaya geçilmediğini söyledi.

Bölgeye olumsuz etki yapan birçok atölye ve büyük depolar bulunduğunu, bunun ciddi problem yarattığını kaydeden Topbaş, taşınma sonrasında büyük kamyonların artık buralara girmemesi sağlanarak, ticaret yapanların çalışmalarını başka yerlerde yürütüp, burada sadece ofis mantığı ile faaliyet gösterebileceklerini ifade etti.

'45 bin üye 10 bine iner'
Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Çınar da, Eminönü'nde yoğunlaşan ve tarihi dokuya zarar veren toptancıların artık, yatırım değeri 750 milyon dolara ulaşan Giyimkent'e taşınması gerektiğini vurguladı. Çınar, İTO'nun 45 bin tekstilci üyesi bulunduğunu, ancak sektörde ciddi bir eleme yaşanacağını ve bunun sonucunda 10 bin civarında kişinin bu işi sürdüreceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Tarihi yarımadadaki toptancı esnafın, Giyimkent ve Tekstilkent'in henüz pazar olmadığını düşünmeleri nedeniyle taşınmaya sıcak bakmadığını dile getiren Çınar, bu noktada kamyonların bölgeye sokulmaması ve yüklemenin imkansız hale getirilmesi gibi birtakım zorlayıcı tedbirlerin devreye girmesinin şart olduğunu söyledi.

İstanbul Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kameroğlu da sektör olarak yüzyıllardır tarihi yarımadada bulunduklarını ifade ederek, "Sektörün kalbi, herşeyi burada konuşlanmış" dedi. Kameroğlu, kuyumcuların bir kısmının Kuyumcukent ve Marmara Sanayi Sitesi'ne taşındığını kaydetti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.