Haberler

Rixos, dünya mimarlarını Kazakistan'da buluşturuyor

Tarih: 12 Ocak 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Nur Daşar

Turizm ve inşaat faaliyetleriyle tanınan Rixos Grubu, dünyaca ünlü 300 mimar ve mühendisi Kazakistan'da düzenleyeceği organizasyonla bir araya getiriyor.

Büyüme potansiyeli ve yapılaşmadaki hızıyla son dönemde tüm dünyanın ve özellikle Türk inşaat şirketlerinin gözdesi olan Kazakistan, dünyaca ünlü 300 mimarı ağırlamaya hazırlanıyor.

18 - 22 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek 1. Astana Mimarlık ve İnşai Faaliyetler Toplantısı, son dönemde inşaat faaliyetlerinin büyük kısmını Kazakistan'a kaydıran Rixos Grubu tarafından düzenleniyor.

Prestijli projeler
Rixos Magazine Kültür Tanıtım Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Artukarslan, başkent Astana başta olmak üzere Kazakistan'ın son 7 yıldır dünyaca ünlü mimar, mühendis ve yatırımcıların hayallerindeki eserleri gerçeğe dönüştürdüğü bir ülke olduğunu söyledi.

Artukarslan, düzenledikleri organizasyon sayesinde katılımcıların Türk Sembol İnşaat'ın ana üreticisi olduğu Astana Stadyumu, İngiliz mimarlık şirketi Foster'ın projelendirdiği Barış Piramidi ve Alışveriş Eğlence Merkezi gibi yapıları da yakından tanıma fırsatı bulacağını söyledi. Artukarslan, şöyle devam etti:
"Kazakistan için prestijli olan tüm projelerin altında Türk firmalarının olduğunu söylemek yanlış olmaz. Almaata ve özellikle Astana, Türk mimar, mühendis, müteahhit ve işçileriyle şekillendirdi desek abartmış olmayız. Astana'daki Rixos President Hotel, Piramid, Stadyum, Alışveriş ve Eğlence Merkezi başlı başına prestij projeleri. Bakanlıklar, Parlamento ve oteller ile birçok prestijli konut projesi de Türk firmalarınca yapıldı. Yapım aşamasında olan birçok proje de mevcut."

Organizasyona dünyanın en ünlü mimarlık şirketleri arasında gösterilen İtalyan Nikoletti ve İngiliz Foster da katılacak.

'Türk inşaat sektörü için önemli fırsat'
Kazakistan'ın, yapılaşma hızı ve geleceğe dönük potansiyeli ile Türkiye için çok kârlı bir pazar olduğunu belirten İbrahim Artukarslan, organizasyona ülkenin üst düzey devlet görevlilerinin de geleceğine dikkat çekerek, "Bu toplantı yeni pazarlar, yeni iş ilişkileri ve yeni projeler için önemli bir fırsat" dedi. Toplantıya 125 firmanın katılacağını hatırlatan Artukarslan, Kazakistan'da uzun yıllar iş yapan Ceylan, Ahsel, Baytur, Kayı, Enerji Yapı, Doğuş ve Alarko gibi firmaların da ev sahibi - davetli pozisyonunda hazır bulunacağını söyledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.