Haberler

Süleymaniye ve Ayvansaray’daki tarihî mahalleler canlandırılacak

Tarih: 13 Ocak 2006 Kaynak: Zaman

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Süleymaniye’de eski Türk mahallesini yeniden canlandırmak için nisan ayında kazmayı vuracaklarını açıkladı.

Ayvansaray’daki Türk mahallesini de yeniden oluşturacaklarını anlatan Topbaş, İstanbul’un kongre turizminde birinci lige çıkmak üzere olduğunu da söyledi. Dün Birlik Vakfı ve Ensar Vakfı’ndaki bayramlaşmaya katılan Topbaş, şunları söyledi: “Bu yaz Süleymaniye bölgesi büyük bir şantiyeye dönüşecek. Ayvansaray’daki Türk mahallesini de yeniden oluşturacağız. Anıt eserlerin yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarını da yapıyoruz.” Süleymaniye’deki Ensar Vakfı’nın Başkanı Ahmet Şişman ile üyelerin hazır bulunduğu programa Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ile Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır da katıldı. Birçok ünlü simanın buluşma noktası Birlik Vakfı’nın Çemberlitaş’taki merkezinde yapılan bayramlaşma programına da vakfın kurucu başkanı ve eski kültür bakanlarından İsmail Kahraman, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu, AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ve Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır katıldı. Birlik Vakfı’nda bazı ilçe belediyelerinin kendi bölgelerinde kurban kesimiyle ilgili gerekli hassasiyetleri ortaya koyduklarını belirten Topbaş, “Biz de Büyükşehir olarak 7 modern kesimhanemizde 3 gündür sağlıklı ve hızlı kesimler yapıyoruz. Gelecek yıl bu sistemi çok daha fazla yaygınlaştıracağız. Vatandaşlarımızdan da kurban kesimi konusunda daha fazla hassasiyet göstermelerini istiyoruz.” dedi. İstanbul’un dünyanın yakından izlediği bir şehir haline getireceklerini söyleyen Topbaş, “Gayrimenkullerdeki değer artışı bu şehirdeki gelişmeyi gösteriyor. İstanbul’da 2005 yılında 37 tane büyük kongre yapıldı ve İstanbul kongrede birinci lige çıkmak üzere.” diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.